Νέα

Το Russian Ballet Theatre έρχεται με την «Λίμνη των Κύκνων»

Είτε είστε φίλοι του μπαλέτου, είτε όχι, αναμφίβολα κάποια στιγμή έχετε ακούσει για τη διάσημη «Λίμνη των Κύκνων», το Ρωσικό μπαλέτο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Εκτός όμως από το άκουσμα της πληροφορίας, είναι από εκείνα τα έργα που όλοι πρέπει να δουν, έστω μία φορά στη ζωή τους, πολλώ δε μάλλον, όταν το ανεβάζει μία από τις κορυφαίες ομάδες χορού στον κόσμο, το Russian Ballet Theater. Την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αυτό το μοναδικό έργο από αυτή τη σπουδαία ομάδα, έχετε από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μπορεί να έχει γραφτεί εδώ και περίπου 150 χρόνια και να έχει παιχτεί σε όλη την υφήλιο, η «Λίμνη των Κύκνων» όμως, παραμένει ένα από τα αριστουργήματα όλων των εποχών και ένα έργο-πρόκληση για πολλούς χορευτές, λόγω των τεχνικών απαιτήσεών του. Η γοητευτική ιστορία αγάπης του έργου, με την όμορφη Οντέτ που μετατρέπεται σε κύκνο από τον κακό μάγο Ρόθμπαρτ και του πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που μαγεμένος από την ομορφιά της, ορκίζεται αιώνια πίστη και αγάπη, κόντρα στα σκοτεινά σχέδια του μάγου και τη κόρη του Οντίλ, εξακολουθεί να συγκινεί βαθιά το κοινό, φέρνοντας θέματα όπως ο ρομαντισμός, η μαγεία, η αγάπη και η εξαπάτηση.

Παράλληλα όμως, η αριστουργηματική μουσική του Τσαϊκόφσκι δημιουργεί ένα μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, δεξιοτεχνίας και λυρισμού, που αποτελούν σήμα κατατεθέν στο βιογραφικό των χορευτών που αναλαμβάνουν να το ερμηνεύσουν. Για το λόγο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη πως, η εξαιρετική ομάδα σολιστών από τη Ρωσία, το Russian Ballet Theatre, έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη, παρουσιάζοντας τη «Λίμνη των Κύκνων», όπως και όλα τα κορυφαία μπαλέτα, απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Εισιτήρια από € 10 ως € 30. Προπώληση από το ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (2104143310) και το www.viva.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου