Νέα

Το πωλητήριο του Εθνικού πάει… «Σχολείον»

Σε ένα χώρο-κόσμημα, το «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά», εκεί όπου στεγάζεται η δραματική σχολή του, μετέφερε το Εθνικό Θέατρο τις καλοκαιρινές παραγωγές του. Επί της Πειραιώς 52 στο Μοσχάτο, στήθηκε ένα υπαίθριο θέατρο 1.200 θέσεων και ήδη έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζονται η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και οι «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, δύο από τις -μετρημένες στα δάχτυλα- παραστάσεις αρχαίου δράματος του φετινού καλοκαιριού.

Στον ίδιο χώρο και για όσο διαρκέσουν οι παραστάσεις, θα βρείτε το Πωλητήριο του θεάτρου, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε καλόγουστα και ευφάνταστα αξεσουάρ. Την παράσταση κλέβουν οι υφασμάτινες μάσκες (ενηλίκων, εφήβων και παιδικές) που κατασκευάζονται στα εργαστήρια του θεάτρου και γίνονται συνεχώς sold out. Φτιαγμένες από 100% βαμβακερό ύφασμα σε διπλό στρώμα, που πλένεται και σιδερώνεται, με ενδιάμεση θήκη για φίλτρο και έλασμα που εφαρμόζει στη μύτη, διατίθενται σε πολλά σχέδια και χρώματα και δικαίως έχουν γίνει το απόλυτο νέο trend των θεατρόφιλων. Και βέβαια δεν ξεχνάμε τη μεγάλη συλλογή από t-shirts και σημειωματάρια με έξυπνα θεατρικά μηνύματα, τα χειροποίητα κοσμήματα όπως και τη χιουμοριστική «anti-covid» συλλογή που σχεδίασαν οι Think Pig με μπουκαλάκια αντισηπτικού, μεζούρες, βεντάλιες και άλλα μικροαντικείμενα που μας υπενθυμίζουν να απολαύσουμε το θέατρο σε αυτές τις ειδικές συνθήκες χωρίς να χάνουμε το χιούμορ μας και, κυρίως, μένοντας ασφαλείς.

i Το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου θα λειτουργήσει ως τις 5 Οκτωβρίου στο «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά», Πειραιώς 52, Μοσχάτο, από Τετάρτη ως Κυριακή και ώρες 7 μ.μ.-11.30 μ.μ.