Νέα

Το παιδικό θέατρο καλωσορίζει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Από -

Ρέινα Εσκενάζυ και Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ρέινα Εσκενάζυ και Μιχάλης Χατζηγιάννης

Με τη μοναδική ευαισθησία που διαθέτει, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης καταγράφει μουσικές εικόνες που μας μιλάνε στην καρδιά. Σεμνός και δημιουργικός αποτελεί μια ξεχωριστή καλλιτεχνική περίπτωση, με δική της ταυτότητα μέσα στο ελληνικό τραγούδι και μετά από τόσα χρόνια επιτυχίας αποφασίζει, για πρώτη φορά, να στοχεύσει στην καρδιά των παιδιών.

Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη δημιουργική διαδικασία να γεμίσει με μουσικές τον «Κήπο των ονείρων». Αυτός είναι ο τίτλος του έργου της Ευαγγελίας Βασιλείου που θα σκηνοθετήσει η Ρέινα Εσκενάζυ και θα ντύσει με μουσικές ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε η Αργυρώ Μαργαρίτη και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Άννα Φιλιππάκη, μια ταλαντούχα ηθοποιός με εμπειρία στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις και τα μιούζικαλ («Πεντάμορφη αι το Τέρας», «Άννυ», «West Side Story», «Η Μελωδία της Ευτυχίας», «Cats» κ.ά.), στενή συνεργάτιδα της εκλιπούσας ηθοποιού και σκηνοθέτη Μαριάννας Τόλη. Μαζί της θα παίζουν οι: Δημήτρης Ραφαήλος, Ελίνα Γιαννάκη, Δημήτρης Πάσσος, Αντώνης Σανιάνος, Γιώργος Γκολφινόπουλος, Μαριλένα Γερμανού, Χρήστος Καρανικόλας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Λυντζέρη, η κινησιολογία της Μόνικας Κολοκοτρώνη και οι φωτισμοί του Μανώλη Μπράτση.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα παγωμένο χωριό της Ανατολής ψηλά στα βουνά, πάνω από τα λευκά σύννεφα, γεννιέται ένα κορίτσι, η Μίσα, που ονειρεύεται να φτιάξει έναν Κήπο εκεί που όλα τα σκεπάζει το χιόνι. Δεν έχει δει ποτέ της λουλούδια, ούτε δέντρα, ούτε πουλιά κι όμως ονειρεύεται την άνοιξη. Πιστεύει τόσο πολύ στο όνειρό της ότι μπορεί να γίνει αληθινό και στη δύναμη της Ελπίδας, που τελικά καταφέρνει να γίνει το θαύμα: να φέρει την Άνοιξη στο παγωμένο χωριό της, να γεμίσει Αγάπη τις κρύες καρδιές των ανθρώπων και να αποδείξει ότι αρκεί μια ευγενική ψυχή για να αλλάξει ο κόσμος όλος! Η αισιόδοξη ιστορία, που προτάσσει την αγάπη, την πίστη και την ελπίδα θα ζωντανέψει τον ερχόμενο Οκτώβριο.