Κριτική

Το μικρό πόνι

Από -

Στη μικρή σκηνή του θεάτρου κυριαρχεί ένα πολύχρωμο «γύρω γύρω όλοι», το γνωστό παιχνίδι της παιδικής χαράς. Πάνω σε αυτό το πολλαπλώς χρησιμοποιούμενο σκηνικό (Κ. Κρίγκου) ένα αντρόγυνο (Κ. Γιαννακόπουλος, Ρ. Κυριαζή) διχάζεται για το ποια είναι η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του εκφοβισμού που υφίσταται ο γιος τους εξαιτίας της διακόσμησης της σχολικής του τσάντας. Η Σοφία Καραγιάννη σκηνοθετεί με ευαισθησία και τρυφερότητα το εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα έργο του Πάκο Μπεθέρα, που μιλάει για την ευθύνη του κοινωνικού περίγυρου στο φαινόμενο του bullying, μεταφέροντας εύστοχα την οπτική του μέσα από τη δοκιμαζόμενη σχέση των δύο γονιών.

Η παράσταση είναι ζεστή και παιχνιδιάρικη, δεν κραυγάζει, δεν διδάσκει, δεν ηθικολογεί. Όσο η σκηνοθέτις καταφεύγει στη χρήση ωραία εμπνευσμένων ευρημάτων από παιδικά παιχνίδια (όπως η τρίλιζα που εικονοποιεί μια λογομαχία) ή επιλέγει να δείξει την κατάληξη της ιστορίας με κινούμενα σκίτσα και κουκλίστικες μακέτες τόσο η παράσταση επιδρά ζωηρά μέσα μας. Ιδανική για γονείς, δασκάλους κι έφηβους θεατές. 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΚΑΤΩ ΧΩΡΟΣ) Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, 2109212900. Διάρκεια: 80΄.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Ninetta πριν από 1 χρόνια

    Οι ερμηνείες και των δύο ήταν πολύ καλές! Η σκηνοθεσία είχε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Το ίδιο το έργο ενώ ξεκινούσε πολύ καλά, από τη μέση και μετά έκανε κοιλιά και το φινάλε ήταν στην καλύτερη περίπτωση απαράδεκτο, στη χειρότερη ανύπαρκτο. Δύο άτομα πήγαμε, ο καθένας άλλα άκουσε και άλλα κατάλαβε... Δεν φαντάζομαι να ήταν αυτός ο στόχος, ε;