Νέα

Το Μικρό Εθνικό ανοίγει γόνιμη συζήτηση για το παιδικό θέατρο

Από -

«Μικρές ιστορίες για αγρίους» Σκηνοθεσία: Μαρία Σαββίδου.
«Μικρές ιστορίες για αγρίους» Σκηνοθεσία: Μαρία Σαββίδου.

Λίγο πριν την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν της παιδικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός και η Σοφία Βγενοπούλου, υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού μας προσκαλούν σε μία ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την αποστολή και τη σημασία του θεάτρου για παιδιά και νέους σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Μικρό Εθνικό είναι το όνειρο της πρώτης σκηνής της χώρας το οποίο έγινε πραγματικότητα. Όνειρο μέσα από το οποίο το Εθνικό Θέατρο καταφέρνει να πραγματοποιήσει τον καλλιτεχνικό αλλά και τον εκπαιδευτικό του στόχο, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο ρεπερτόριο για παιδιά και εφήβους, όπως και παράλληλες δράσεις και προγράμματα εντός και εκτός Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, το Μικρό Εθνικό υποδέχεται το Σάββατο 6 Απριλίου τον Justin Audibert, καλλιτεχνικό διευθυντή του Βρετανικού θεάτρου Unicorn, έναν ιστορικό οργανισμό παγκοσμίου φήμης με μεγάλη δυναμική στο θέατρο για νεανικό κοινό.

«Ο πρίγκιπας και ο φτωχός» Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου.
«Ο πρίγκιπας και ο φτωχός» Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου.

Περιμένουμε έναν γόνιμο διάλογο πάνω στο ζήτημα του παιδικού θεάτρου ως πηγή έμπνευσης για την εκπαίδευση και την κοινωνία, με συνομιλητές, εκτός των Justin Audibert, Στάθη Λιβαθινού, Σοφίας Βγενοπούλου, την Ξένια Καλογεροπούλου, τη Σοφία Πάσχου, σκηνοθέτη της παράστασης του Μικρού Εθνικού «Η τραμπάλα» που ολοκλήρωσε πρόσφατα τον κύκλο της, τον θεατροπαιδαγωγό Λάκη Κουρετζή και την καταξιωμένη συγγραφέα Jemma Kennedy (που διασκεύασε το έργο του Μαρκ Τουέιν «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου τον περασμένο Οκτώβριο), η οποία μάλιστα θα παραδώσει το πρώτο τετραήμερο σεμινάριο θεατρικής γραφής για παιδικό και εφηβικό θέατρο (4-7/4) σε συνεργασία με το British Council. Την συζήτηση θα ανοίξει και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Κρύου.


Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση για τους ξένους ομιλητές.

 
iΕθνικό Θέατρο | Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» | Σάββατο 6 Απριλίου | 17:30 | Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) |

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα