Νέα

Το Μέγαρο εξασφάλισε τριπλή «συνάντηση» με τους Batsheva

Η ανακοίνωση της παγκόσμιας πρεμιέρα του «YAG» της Batsheva Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής, έκανε τους φίλους του χορού να σπεύσουν για την αγορά εισιτηρίων τους προηγούμενους μήνες. Το lockdown όμως ήρθε απρόσμενα κι όλες οι εκδηλώσεις του Μεγάρου αναβλήθηκαν, αλλά δεν ακυρώθηκαν... θα τις δούμε με άλλο τρόπο. Διαδικτυακά θα απολαύσουμε τη σημαντική ομάδα χορού Batsheva στην παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης παραγωγής που σχεδίασε ειδικά για την οθόνη (one-time screening). Το «YAG» του Οχάντ Ναχαρίν θα παρουσιαστεί στις 21/11, ώρα 9 μ.μ., ενώ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα χορού και να συμμετέχετε σε συζήτηση με τον διάσημο χορογράφο Οχάντ Ναχαρίν.

Η παράσταση

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία με την Batsheva Dance Company για την παγκόσμια πρεμιέρα του «ΥAG» – THE MOVIE, του νέου έργου του Οχάντ Ναχαρίν, η πρώτη παραγωγή της ομάδας που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening). Το Μέγαρο –κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα– εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 €) για το 50λεπτο, ακατάλληλο για ανηλίκους «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά (21/11/2020, ώρα 9 μ.μ.). Ο βιντεοκαλλιτέχνης Ρόε Σαλτι, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, δημιούργησε και μόνταρε το φιλμ μαζί με τον Ναχαρίν. Σε έναν χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ).
Προμηθευτείτε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο στον σύνδεσμο.

Live Gaga session και συζήτηση

Το ταλέντο, η φαντασία και η εκρηκτική σωματική ενέργεια δεν λείπουν ποτέ από τους Batsheva, την ομάδα χορού του Ισραήλ που κυριαρχεί στη χορευτική κοινότητα από τη δεκαετία του 1960. Τότε την ίδρυσε η βαρόνη Batsheva de Rothschild, με την υποστήριξη της φίλης της Μάρθαμ Γκράχαμ και η ίδρυση της σηματοδότησε την εξέλιξη του σύγχρονου χορού στο Ισραήλ. Με τον χαρισματικό χορογράφο Οχάντ Ναχαρίν στο τιμόνι η φήμη των Batsheva απογειώθηκε υιοθετώντας την επαναστατική τεχνική και χορογραφική γλώσσα Gaga, την οποία δημιούργησε ο ίδιος. Για να πάρετε μια ιδέα, σε ένα μάθημα Gaga ο κάθε συμμετέχων, αντί να αντιγράφει μια συγκεκριμένη κίνηση, διερευνά με ενεργητικό τρόπο τις οδηγίες, ανακαλύπτοντας πώς ερμηνεύει ο ίδιος τις πληροφορίες και πώς προσεγγίζει κάθε δεδομένη άσκηση. Αυτήν την τεχνική μπορείτε να δείτε online χωρίς να απαιτούνται γνώσεις χορού ή άλλης κινητικής άσκησης. Link εγγραφής και promo code θα σας σταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση «YAG». Υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα. Mε τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την ειδική έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου.

Την Κυριακή 22/11, ώρα 9 μ.μ., την επόμενη μέρα του one-time screening, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση (δωρεάν) στα αγγλικά με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Χίλα Κοέν-Σνέιντερμαν, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ - Τελ Αβίβ. H συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά το screening. Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.