Νέα

Το Μέγαρο ανακοινώνει τα highlights της νέας σεζόν

Από -

Εκδηλώσεις σημαντικές, που αναδεικνύουν την τριαντάχρονη ιστορία του Μεγάρου Μουσικής και την καθοριστική συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της νέας σεζόν, με νέες παραγωγές που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα.

Φωτό: Adriano Heitman
Φωτό: Adriano Heitman

Στον νέο κύκλο «Piano Masters» έρχονται οι σπουδαίοι Evgeny Kissin, Martha Argerich και Ivo Pogorelich. Ο μέγας μαέστρος Daniel Barenboim διευθύνει την Berlin Staatskapelle ενώ στο συναυλιακό αφιέρωμα στη μνήμη του ΧρήστουΛαμπράκη παίρνει μέρος η αγαπημένη μας σοπράνο Marlis Petersen. Στον κύκλο «Μεγάλοι Ερμηνευτές», ο οργανίστας Juan de la Rubia εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας ενώ ο κύκλος «Όπερα στο Μέγαρο» ανοίγει με την παρουσίαση του νέου λυρικού έργου του Γιώργου Κουρουπού «Ελπίς πατρίδος» σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου, που γράφτηκε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση όμως έχουν προγραμματιστεί η νέα παραγωγή του Μεγάρου «Το κάλεσμα του Προμηθέα», ένα μουσικό ιστορικό δράμα με αξιόλογο καστ ελλήνων ηθοποιών (Άρης Λεμπεσόπουλος, Αποστόλης Τότσικας, Δημήτρης Πιατάς κ.ά.) καθώς και το έργο «Το “Σχολείον των ντελικάτων εραστών” ζητά έναν ντελικάτο αναγνώστη» που συνδυάζει κείμενα του Ρήγα Βελεστινλή, «διαβασμένα» από την ποίηση του Γιώργου Βέλτσου, με τον μουσικό αναστοχασμό του Γιώργου Χατζημιχελάκη (σύνθεση).

banner

Και άλλα πολλά προγράμματα που έχουν σχέση με τον χορό, την ποίηση, το θέατρο κ.ο.κ. για τα οποία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Γιάννης Βακαρέλης, σημειώνει: «H πανδημία άφησε κληρονομιά την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, την έλλειψη του αύριο, το αδιόρατο μέλλον. Θέλουμε να βυθιστούμε στο Τώρα, στη Στιγμή, στις 20:30 που αρχίζει η κάθε συναυλία. Και ξαφνικά το Σήμερα αποκτά διάρκεια και γίνεται Αύριο που το τρέφουν η συγκίνηση, η μέθεξη, η ονειροπόληση, η φαντασίωση»…


Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις στοπρώτο μέρος της σεζόν είναι παρακάτω:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα