Νέα

Το «Κάποτε στο Βόσπορο» έρχεται ανανεωμένο στο Βεάκη

Ο Γιώργος Αρμένης (πίσω) και ο Θανάσης Πατριαρχέας
Ο Γιώργος Αρμένης (πίσω) και ο Θανάσης Πατριαρχέας

Η μεγαλοπρεπής παραγωγή «Κάποτε στο Βόσπορο» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου και μουσική (πρωτότυπη και επιμέλεια) του Νίκου Κυπουργού επιστρέφει για μία νέα σεζόν στο Θέατρο Βεάκη, με ανανεωμένο καστ. Το νέο έργο του Άκη Δήμου εξιστορεί τα δύσκολα χρόνια του διωγμού των Ρωμιών, συμβάντα τα οποία δεν είχαν ποτέ πριν παρουσιαστεί στο κοινό σε μορφή θεατρικού ή ταινίας. Τον ρόλο του Ιεροκλή Μιχαηλίδη πλέον αναλαμβάνει ο Γιώργος Αρμένης και στον θίασο προστίθεται ο Θανάσης Πατριαρχέας. Στον 16μελή θίασο επιστρέφουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Θεοφανία Παπαθωμά, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νεφέλη Κουλούρη, Χλόη Μάντζαρη. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Το «Κάποτε στο Βόσπορο» είναι μία πρωτότυπη αποτύπωση της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης, αφού συνδυάζει δράμα, έρωτα, αγωνία και χιούμορ για να διηγηθεί τα τραγικά γεγονότα του 1955 και τη νοσταλγία των Ελλήνων για την αγαπημένη τους Πόλη. Ανατρέχοντας πότε στο παρελθόν και πότε στο παρόν, οι πρωταγωνιστές μοιράζονται τις εμπειρίες και αναμνήσεις τους, αναπολώντας τα όσα έχασαν. Το έργο είναι μια υπενθύμιση της θλιβερής αυτής περιόδου για τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης αλλά κι ένας τρόπος εξύμνησής τους και κατ’ επέκταση, εορτασμού της ελληνικής ιστορίας στα πλαίσια της 200ης επετείου του 1821.

Στην παράσταση τραγουδάει ζωντανά ο Γιάννης Διονυσίου. Χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, το video art (βασισμένο σε ντοκουμέντα της εποχής) του Νίκου Σούλη, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και οι φωτογραφίες του Γιώργου Καπλανίδη και της Μαριλένας Αναστασιάδου.

banner

Προπώληση μέσω viva.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου