Νέα

Το «Ήπαρ» αφηγείται

Η Εναλλακτική Λυρική Σκηνή ποντάρει σε έργα διακαλλιτεχνικών προσεγγίσεων και προβάλει στο κανάλι της μια πρωτότυπη συν δημιουργία που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων και των φίλων των παραστατικών τεχνών. Η Αγγελική Παπούλια και ο Χρήστος Πασσαλής, δυο από τα τρία μέλη της ανατρεπτικής ελληνικής θεατρικής κολεκτίβας, Blitz, συν σκηνοθετούν την παράσταση μουσικού θεάτρου «Ήπαρ», τη διεθνή συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  με το διακεκριμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής Ictus από το Βέλγιο που θα παιχτεί στην διαδικτυακή της τηλεόραση της από τις 9 Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Πρόκειται για μια σουρεαλιστική ερωτική ιστορία, σε λιμπρέτο του συγγραφέα και βραβευμένου σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου, που  αφηγείται την τελευταία συζήτηση ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα δυο τραγικών εραστών, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή ότι εισχωρεί στον πυρήνα δύο ανθρώπων. Ο Φιλίππου ξέρει πως να δημιουργεί με σουρεαλιστικό χιούμορ έναν υπερβατικό χώρο για τους ήρωες του, φαντασιακά σύμπαντα που πάντα κρύβουν εκπλήξεις… Τα εσωτερικά όργανα των δυο τραγικών εραστών ερμηνεύονται από τους μουσικούς, περφόρμερ και μέλη του Ictus Ensemble Τομ Πάουελς και Μίχαελ Σμιντ, τη μουσικό και sound artist Ανχέλικα Καστεγιό, τον visual artist Ντήντερικ Πέετερς και τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Αγγελική Παπούλια και Χρήστο Πασσαλή.

banner

Οι παραστάσεις του έργου «Ήπαρ» που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούλιο του 2020 ανεστάλησαν λόγω της πανδημίας. Αυτό που ξεκίνησε ως παράσταση μουσικού θεάτρου ολοκληρώθηκε ως πειραματική ταινία για την GNO TV, τη νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το «Ήπαρ» βιντεοσκοπήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2020 από τον σκηνοθέτη και συνθέτη The Boy, κατά κόσμον Αλέξανδρο Βούλγαρη. Παρουσιάζεται σε διαδικτυακή πρεμιέρα στο nationalopera.gr/GNOTV με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. Για τη μετάδοση του έργου ΗΠΑΡ από την GNO TV προπωλούνται εισιτήρια των 5 ευρώ στην www.ticketservices.gr και στο https://tickets.public.gr/. Πληροφορίες: Ταμεία ΕΛΣ 2130885700.