Νέα

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνεται

25 χρόνια μετρά το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και προετοιμάζεται να μπει δυναμικά στη χειμερινή καλλιτεχνική πίστα με ένα θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα παραστάσεων. Τι θα δούμε;

banner
« Συνοικία το όνειρο»
« Συνοικία το όνειρο»

Η « Συνοικία το όνειρο» θεατρική μεταφορά της θρυλικής ταινίας του Αλέκου Αλεξανδράκη, που αντιπροσώπευσε το κίνημα του νεορεαλισμού στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί και πάλι στην Κεντρική Σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Πρωταγωνιστούν οι: Μάνος Βακούσης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Μαρία Φιλίππου, Χαρά- Μάτα Γιαννάτου, Διονύσης Βούλτσος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Αγάπη Μανουρά, Γεράσιμος Σοφιανός, Κατερίνα Σπάρταλη, και στον ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας  (από 20/10).

Το «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω» του Ιταλού νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Μυλωνάς. Στην επίκαιρη κι εμβληματική κωμωδία συμμετέχει ένας εξαιρετικός θίασος που απαρτίζεται από τους Μπέσυ Μάλφα, Γιώργο Σουξέ, Κατερίνα Τσάβαλου, Τόνυ Δημητρίου, Θοδωρή Ρωμανίδη.

Τα Δευτερότριτα η σκηνή του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου υποδέχεται το «Red...The Dark Cabaret” by Nina Lotsari. Σε μία σύνθεση κειμένων αντρών συγγραφέων, των Marquis De Sade, Harold Pinter, Charles Bukowski & Oscar Wilde, μια γυναίκα, η RED, την οποία υποδύεται η Νίνα Λοτσάρη μας ταξιδεύει με 15 τραγούδια- ύμνοι στον Έρωτα.

Νίκη κι Όλγα Σκιαδαρέση
Νίκη κι Όλγα Σκιαδαρέση

Στο Gialino UpStage, έναν ιδανικό χώρος για τις μικρές αλλά μυσταγωγικές παραστάσεις θα παιχτεί η παράσταση «Tape» (Season 2). Ένα σύγχρονο, μοντέρνο, γρήγορο έργο με έξυπνο χιούμορ, που μέσα σ αυτό αναγνωρίζεις το κίνημα #MeToo που τον τελευταίο καιρό μας έχει απασχολήσει πολύ. Το έργο του Stephen Belber σκηνοθετεί στη φετινή εκδοχή του η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και πρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Κάππας, Εμμανουέλα Αλεξίου, Δημήτρης Λιακόπουλος.

Μετά το τέλος της παράστασης τη σκυτάλη θα παίρνουν για μαγευτικές και διαφορετικές μελωδίες οι Σκιαδαρέσες live (Νίκη κι Όλγα Σκιαδαρέση) με την μουσική επιμέλεια του Στάμου Σέμση. Είναι ένα ντουέτο που έχει κάνει αίσθηση στο youtube και αξίζει να το γνωρίσετε.

Οι αδελφές Σπανομάρκου επιστρέφουν στο Γυάλινο Upstage για να παρουσιάσουν το «Cine Panorama», ένα μουσικό πρόγραμμα με πολλά τραγούδια αλλά και ορχηστρικά των Ζαμπέτα, Ξαρχάκου, Μαμαγκάκη, Χιώτη, Πλέσσα, Vangelis, Ennio Morricone, Nino Rota, Θεοδωράκη και άλλων δημιουργών, μέσα από τις κινηματογραφικές τους συμμετοχές.

banner