Νέα

Το Εθνικό Θέατρο μας συστήνει 11 νέους συγγραφείς

Έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου συνεχίζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου η παρουσίαση των έργων των συμμετεχόντων του 3ου Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου σε μορφή αναλογίου, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019. Το Εθνικό Θέατρο με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε ήδη από το 2014 τη διοργάνωση του εργαστηρίου θεατρικής συγγραφής, μέσα από την οποία στοχεύει στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών έως 35 ετών –των μελλοντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων– που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσω της λογοτεχνικής μορφής του θεατρικού έργου. Στόχος του προγράμματος είναι η μεταλαμπάδευση των γνώσεων των ανθρώπων της πρώτης σκηνής της χώρας στους συμμετέχοντες, η ενίσχυση του προσωπικού τους ύφους και η παράλληλη εξοικείωση τους με την πρακτική πλευρά του θεάτρου.

Στο δεύτερο έτος του Στούντιο συμμετείχαν, συνεχίζοντας από το πρώτο έτος, ο Νικόλας Ανδρουλάκης, η Κλειώ Βελέντζα, ο Σταύρος Γιαννουλάδης, ο Αλκίνοος Δωρής, η Γενοβέφα Ζάγγα, ο Θοδωρής Ιωσηφίδης, η Ξένια Καλαντζή, η Αλεξάνδρα Κατσαρού, η Μαριάννα Λιανού, η Δήμητρα Μητσάκη, η Αντιγόνη Σταυροπούλου, η Εμμανουέλα Οικονόμου. Την ευθύνη των αναγνώσεων έχουν οι: Μαρία Βαρδάκα, Λάζαρος Βαρτάνης, Έλενα Μαρσίδου, Γιάννης Παναγόπουλος, Στέφανος Παπατρέχας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αναλογίων μπορείτε να βρείτε εδώ

i3ο Στούντιο Συγγραφής: Αναλόγια θεατρικών έργων | 16-19 Ιανουαρίου | Εθνικό Θέατρο | Κτίριο Τσίλλερ | Αγίου Κωνσταντίνου 22 | Είσοδος ελεύθερη

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου