Νέα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021 τιμάει την Ελληνική Επανάσταση

Από -

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021 θα διεξαχθεί από 21 έως 28 Σεπτεμβρίου στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και σε άλλους χώρους με βασική θεματική την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τίτλο «200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα». Εννέα πρωτόπαιχτα θεατρικά έργα που διακρίθηκαν από τον παγκόσμιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικών έργων μικρής φόρμας του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν συνδυαστικά με άλλες δραστηριότητες.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για 18η συνεχόμενη χρονιά, ανέκαθεν αποσκοπεί στην ανάδειξη του κόσμου των γραμμάτων και της τέχνης. Για τον φετινό διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ιστορίες της επανάστασης και να τις τροποποιήσουν τοποθετώντας τις στη σύγχρονη εποχή ή δημιουργώντας νέα θεατρικά έργα βασισμένα στα τότε γεγονότα. Έτσι, αναπτύσσεται μία συζήτηση μεταξύ της ιστορίας του παρελθόντος και των δεδομένων της σημερινής εποχής τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.
Οι συμμετοχές περιλάμβαναν έργα από την Ελλάδα, αλλά και από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όπως Βολιβία, Γερμανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ελβετία, Η.Π.Α., Ινδία, Ιράν, Μεξικό, Μογγολία, Σλοβενία και Τσεχία.

Η αυλαία του φετινού Αναλογίου ανοίγει με το νέο έργο του Σάκη Σερέφα, «Τα χέρια», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Δημήτρη Πιατά και την «Ασύρματη σύνδεση» της Ναταλίας Κατσού σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη.

 «Ασύρματη σύνδεση» της Ναταλίας Κατσού
«Ασύρματη σύνδεση» της Ναταλίας Κατσού
banner

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021

«Libraries as Gardens - Παράλληλες δράσεις» (Αφιερώματα, συζητήσεις και δραστηριότητες με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, όπως το «Sound Walk September 2021» από 14-28/09

21/09:
«Χέρια» (Ελλάδα, Σάκης Σερέφας – 8 μ.μ.)

«Ασύρματη Σύνδεση» (Ελλάδα, Ναταλία Κατσού – 9 μ.μ.)

22/09:
«Ένας αξέχαστος γάμος» (Β. Μακεδονία, Eva Kamcevska – 8 μ.μ.)

«Ώρα Ελλάδος» (Ελλάδα, Στέλλα Ράπτη – 9 μ.μ.)

• 23/09:
«Ένδοξη ένδεια» (Ελλάδα, Παναγιώτης Μέντης – 8 μ.μ.)

«Η τιμή του Αλή Πασά» (Ελλάδα, Λέανδρος Πολενάκης – 9μ.μ.)

• 24/09:
«Εγώ η Πηνελόπη» (Βολιβία, Laura Ivana Derpic Burgos – 8 μ.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, Κτίριο Τσίλλερ, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24)

• 25/09:
«Πυξίδα» (Ελλάδα, Σοφία Καλογεράκη – 8 μ.μ.)

«Καμπαρέ 1825» (Ελλάδα, Γιάννης Σολδάτος – 9 μ.μ.)

• 26/09:
«Απονομή Βραβείων Διεθνούς Διαγωνισμού «200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα» με αφιερώματα στους Ρόμπερτ Αμπιρατς και Μίκη Θεοδωράκη – 7 μ.μ.

«Οι Κυριάρχοι» (Τσεχία, David Zábranský – 8 μ.μ.)

«Φύλακας μιας Επανάστασης» (Ελλάδα, Μάνος Καρατζογιάννης – 9 μ.μ.)

• 28/09:
«August» (Ουγγαρία, Bruno Schultz – 9 μ.μ. στο θέατρο Σταθμός)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου