Νέα

Το «Δείπνο» επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ

Από -

Το «Δείπνο», το συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ του Ολλανδού Χέρμαν Κοχ επιστρέφει τον Οκτώβριο για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο. Η ατμοσφαιρική παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο πολυμεταφρασμένο μπεστ σέλερ του 2009, που μας καθήλωσε πέρυσι μεταφέροντας μας σε έναν τόπο πολυτελούς μαρτυρίου χωρίς ηθικούς φραγμούς με την σκηνοθετική υπογραφή της Λίλλυς Μελεμέ, ανανεώνεται με δύο νέες προσθήκες στο καστ.

Στο πλευρό των Στέλιου Μάινα, Λάζαρου Γεωργακόπουλου και Γιώργου Κοτανίδη θα δούμε την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Ευαγγελία Συριοπούλου. Γεγονός που σίγουρα τραβάει το ενδιαφέρον μας να ξαναδούμε την παράσταση και να μπούμε για άλλη μια φορά στην ατμόσφαιρα του αστικού καθωσπρεπισμού του «Δείπνου» ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, το οποίο σταδιακά εξελίσσεται σε έναν ανελέητο αγώνα επιβίωσης. Καταλύτης στην υπόθεση ένα σκοτεινό μυστικό που απειλεί τις ζωές των ίδιων και των παιδιών τους και αποκαλύπτει μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος για να προστατεύσει την οικογένεια του.

Με φόντο ένα υπερπολυτελές εστιατόριο και χρονικό περιθώριο από το ορεκτικό μέχρι το κυρίως πιάτο, το σασπένς κορυφώνεται με βίαιο αποκορύφωμα το απεριτίφ, ενώ παρακολουθούμε τη σήψη των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών -«που μέχρι πρόσφατα ήταν επιμελώς κρυμμένη κάτω από ένα ανακουφιστικό πέπλο ευδαιμονίας» όπως υπογραμμίζει η σκηνοθέτιδα Λίλλυ Μελεμέ- να ξεγυμνώνεται μπροστά στα μάτια μας στο πολυπαιγμένο παγκοσμίως έργο που το περασμένο φθινόπωρο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

© φωτογραφιών: Πάνος Γιαννακόπουλος

i«Το δείπνο»| Σύγχρονο Θέατρο | Από 9 Οκτωβρίου έως 1 Δεκεμβρίου | Προπώληση στο ticketplus.gr |

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου