Νέα

Το Bob Theatre Festival επιστρέφει ανανεωμένο και διαδραστικό

Το Bob Theatre Festival επανέρχεται φέτος στο Θέατρο Κιβωτός από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου. Στο διασκεδαστικό πρόγραμμά του, περιλαμβάνονται παραστάσεις, ο διαγωνισμός Scratch Night και φέτος για πρώτη φορά, οι θεατές καλούνται να συμμετέχουν σε πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια.

«Αλάσκα»
«Αλάσκα»

Τα παιχνίδια που εγκαινιάζονται είναι ειδικά φτιαγμένα για το φεστιβάλ και υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλες τις μέρες του φεστιβάλ, αφού πλέον οι θεατές δεν μένουν στην παρακολούθηση και την ψηφοφορία, αλλά ενεργοποιούνται και εμπλέκονται άμεσα. Την αρχή κάνει την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 9.15 μ.μ. το «Game of Prawns» που θα στέψει τον Prawn King, μετά από δοκιμασίες, κουίζ, ερωτήσεις γνώσεων και πολλές δοκιμασίες. Έπειτα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. έρχεται το «Finding ΝΩΕ» , το διαδραστικό κυνήγι θησαυρού, στο οποίο μέσα από ένα app, οι συμμετέχοντες καλούνται να γυρίσουν όλο τον Κεραμικό για να βρουν τα 7 χαμένα ζώα και να τα επιστρέψουν στην… Κιβωτό. Last but not least, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 10.30 μ.μ. οι θεατές μπορούν να κάνουν τη σκηνή δική τους, έχοντας 2 λεπτά να κάνουν lip sync όποιο τραγούδι θέλουν, στον επιτυχημένο διαγωνισμό «Lip Sync Battle».

«Τα Καβουράκια»
«Τα Καβουράκια»

Το Bob Festival έχει εδραιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς που δίνουν ευκαιρία σε νεανικές ομάδες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, κάνοντας τα πρώτα βήματά τους στο θεατρικό τοπίο της πόλης. Μέσα από τις προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ έχουν αναδειχθεί ομάδες που πλέον συνεχίζουν σταθερά τις παραστάσεις τους. Όχημά τους το Scratch Night, στο οποίο διαγωνίζονται 14 ομάδες παρουσιάζοντας 15’ από μία παράστασή τους. Έπειτα από δύο προκριματικούς και τον τελικό, η επιτροπή μαζί με το κοινό δίνουν στη νικήτρια από τις 14 ομάδες, το έπαθλο των €1000, ένα πλήρες mentoring σχετικά με τις μελλοντικές παραγωγές τους και την δυνατότητα να παίξει την παράστασή της σε κάποιο Αθηναϊκό Θέατρο από την επόμενη σεζόν.

«Ενισχυτική Διδασκαλία»
«Ενισχυτική Διδασκαλία»

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν μερικές ολοκληρωμένες παραστάσεις. Την πρώτη μέρα, Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 9 μ.μ. ακριβώς, η Νατάσα Εξηνταβελώνη υποδέχεται τις νεανικές ομάδες και το κοινό για ένα μάθημα στην «Ενισχυτική Διδασκαλία» με τη συνοδεία μουσικής ή της Imiterasu. Σημειώνονται απουσίες. Τη σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η ομάδα peach of art, που εμφανίστηκε στο περσινό Bob Theatre Festival, παρουσιάζει την παράσταση τα «Καβουράκια», την αιτία διαπληκτισμού ανάμεσα στο Βασίλη Τσιτσάνη και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου το 1955. Αμέσως μετά, στις 10 μ.μ. η ομάδα Lorem Ipsum που εμφανίστηκε στο Bob Theatre Festival το 2016, παρουσιάζει την «Αλάσκα» το μακρινό μέρος στο χάρτη που μπορεί να βρίσκεται ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου