Φεστιβάλ

Τι ξέρετε για το Φεστιβάλ Αναλόγιο;

Από -

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους στην 16η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο: 4 τιμώμενες χώρες, 30 εκδηλώσεις, 20 παραστάσεις, ένα ολονύκτιο αφιέρωμα, ένα Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, 5 εργαστήρια γραφής και μετάφρασης, 120 καλλιτέχνες. Το Σάββατο 21 έως την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, το Αναλόγιο 2019 με θεματικό άξονα τη μνήμη και μότο το «In memory we trust», εξαπλώνεται σε περισσότερους από 8 πολιτιστικούς και θεατρικούς χώρους της Αθήνας (Μουσείο Μπενάκη, Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Τέχνης-Σκηνή Φρυνίχου, Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ, Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών-Παλαιό Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Θέατρο Σταθμός κ.ά.).

Δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, από το 2005 μέχρι και σήμερα, έχει δώσει το χώρο σε πρωτοεμφανιζόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό, ενώ διαμορφώνει έναν τόπο προνομιακών συναντήσεων όπου η ελληνική δραματουργία μπορεί να έρθει σε επαφή με τις δραματουργίες άλλων χωρών. Υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Αναλογίου από το 2005, εξακολουθεί η Σίσσυ Παπαθανασίου, ιστορικός πολιτισμού, δραματουργός, σκηνοθέτις, μεταφράστρια, η οποία με την προσωπική της δέσμευση και πίστη στις προοπτικές του νεοελληνικού θεάτρου, ανέδειξε το φεστιβάλ σε δημοφιλή θεσμό.

Το πολυφωνικό πρόγραμμα του Αναλογίου περιλαμβάνει παραστάσεις, εργαστήρια, συναντήσεις και διεθνείς δράσεις. Παρουσιάζονται 15 νέα ελληνικά έργα αλλά και θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από τη Βραζιλία, το Ιράν και την Ινδονησία. Κομβικά σημεία στο πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι η Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος με σημαντικούς Έλληνες και ξένους Ακαδημαϊκούς και το ολονύκτιο αφιέρωμα στο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη, όπου 7 γυναίκες (Χρ. Καψούλη, Μ. Ξανθοπουλίδου, Ρ. Πατεράκη, Δ. Χατούπη κ.ά.) σκηνοθετούν 7 έργα της συγγραφέως, ενώ στα διαλείμματα μεταξύ των παραστάσεων θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την βιντεοσκοπημένη παράσταση του τελευταίου έργου της Χρύσας Σπηλιώτη «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος», σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό παρουσιάζουν οι περιπατητικές δράσεις στην πόλη με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας (με όχημα την εφαρμογή CGeomap, η οποία είναι διαθέσιμη στο: cgeomap.eu/ecumenopolis), ως μέρος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που διαρκούν από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του κυρίως προγράμματος. Στο πλούσιο εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνονται μια σειρά εργαστηρίων, masterclasses και workshops μετάφρασης, δραματουργίας και σκηνοθεσίας του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, με focus στην «Αντιγόνη» και τις μεταγραφές της.

Το Αναλόγιο 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με τη συνεργασία του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και του Κύκλου Ποιητών και με την υποστήριξη του ΕΚΠΑ, του Μουσείου Μπενάκη και των Πρεσβειών της Ελβετίας, του Ιράν, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας.

Το πλήρες πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

iΕίσοδος ελεύθερη στις εκδηλώσεις στο Θέατρο Σταθμός, στα Masterclasses και στα Σεμινάρια (ΕΚΠΑ), στο Συνέδριο (Μουσείο Μπενάκη) και στην Τελετή Λήξης (Μέγαρο Μουσικής) | Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα των θεάτρων ή / και στο [email protected] | Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου: γενική είσοδος για κάθε παράσταση € 5, για όλες τις παραστάσεις € 20 | Πληροφορίες: analogiofestival.org | fb: @ analogiofestival

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα