Ρεπορτάζ

Θεατρικά Βραβεία Κοινού από το αθηνόραμα 2019: Τα highlights της απονομής

Από -

O Γιώργος Νανούρης που ανέλαβε τα κείμενα, τη σκηνοθεσία όσο και την παρουσίαση φέρνοντας τις φρέσκιες και ευφυείς ιδέες του πάνω στην σκηνή του Μεγάρου.
O Γιώργος Νανούρης που ανέλαβε τα κείμενα, τη σκηνοθεσία όσο και την παρουσίαση φέρνοντας τις φρέσκιες και ευφυείς ιδέες του πάνω στην σκηνή του Μεγάρου.

Αν κάτι μένει από μια υπέροχη παράσταση, όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία αδειάσει, είναι ότι το θέατρο πάντα θα μας ενώνει. Αυτή η γεύση έμεινε στα χείλη των χιλίων πεντακοσίων και κάτι θεατών που παρακολούθησαν την τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού από το περιοδικό «αθηνόραμα» την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στην 21η στάση του θεσμού που επιβραβεύει τις καλύτερες παραστάσεις της προηγούμενης σεζόν, με μοναδικό κριτήριο τη γνώμη του θεατρόφιλου κοινού της Αθήνας. Στο Μέγαρο Μουσικής, λοιπόν, και στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», που έχει αποδειχθεί σταθερός συνοδοιπόρος του θεσμού, έδωσε το «παρών» όλη η αφρόκρεμα του θεάτρου μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, κάνοντας τα φλας να αστράφτουν στην έτσι κι αλλιώς λαμπερή σάλα υποδοχής, προτού περάσουμε στην αίθουσα και αφεθούμε –γεμάτοι αγωνία για τα αποτελέσματα– στα χέρια του Γιώργου Νανούρη.

 • Ο εκδότης του «αθηνοράματος», Δημήτρης Ηλιόπουλος απένειμε το βραβείο Ηχητικού Σχεδιασμού, στις Λένα Χατζηγρηγορίου και Λήδα Μανιατάκου για την παράσταση «Γιούγκερμαν»

  Ο εκδότης του «αθηνοράματος», Δημήτρης Ηλιόπουλος απένειμε το βραβείο Ηχητικού Σχεδιασμού, στις Λένα Χατζηγρηγορίου και Λήδα Μανιατάκου για την παράσταση «Γιούγκερμαν»

 • Ο Βαγγέλης Μήτσης, Director of Viva Services, χορηγού της τελετής απονομής, απένειμε τα βραβεία Φωτισμού στους Μελίνα Μάσχα (1ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν»), Αλέκο Αναστασίου (2ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν») και Αντώνη Καλογρίδη, τον σκηνοθέτη της παράστασης που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Λευτέρη Παυλόπουλου (3ο βραβείο για το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές»).

  Ο Βαγγέλης Μήτσης, Director of Viva Services, χορηγού της τελετής απονομής, απένειμε τα βραβεία Φωτισμού στους Μελίνα Μάσχα (1ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν»), Αλέκο Αναστασίου (2ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν») και Αντώνη Καλογρίδη, τον σκηνοθέτη της παράστασης που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Λευτέρη Παυλόπουλου (3ο βραβείο για το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές»).

 • Ο Χάρης Ψαρούδας, Διευθυντής Reserve Brands Diageo Hellas, χορηγού της τελετής απονομής, απένειμε τα βραβεία Μουσικής Σύνθεσης στον Μίνωα Θεοχάρη, τον σκηνοθέτη της παράστασης ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Θέμη Καραμουρατίδη που έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι (1ο βραβείο για την «Απλή Μετάβαση»), Κατερίνα Πολέμη (2ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν») και Μίνωα Μάτσα (3ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν»).

  Ο Χάρης Ψαρούδας, Διευθυντής Reserve Brands Diageo Hellas, χορηγού της τελετής απονομής, απένειμε τα βραβεία Μουσικής Σύνθεσης στον Μίνωα Θεοχάρη, τον σκηνοθέτη της παράστασης ο οποίος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Θέμη Καραμουρατίδη που έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι (1ο βραβείο για την «Απλή Μετάβαση»), Κατερίνα Πολέμη (2ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν») και Μίνωα Μάτσα (3ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν»).

 • Τα βραβεία Ενδυματολογίας, απένειμε η Φαίη Ξυλά στους Αλέξανδρο Γαρναβό και Λίνα Σταυροπούλου, συνεργάτες του Άγγελου Μέντη εκ μέρους του οποίου παρέλαβαν το βραβείο (1ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν»), Ηλένια Δουλαδίρη (2ο βραβείο, για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ») και Κλερ Μπρέισγουελ (3ο βραβείο για τον «Κύκλο του Έρωτα»).

  Τα βραβεία Ενδυματολογίας, απένειμε η Φαίη Ξυλά στους Αλέξανδρο Γαρναβό και Λίνα Σταυροπούλου, συνεργάτες του Άγγελου Μέντη εκ μέρους του οποίου παρέλαβαν το βραβείο (1ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν»), Ηλένια Δουλαδίρη (2ο βραβείο, για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ») και Κλερ Μπρέισγουελ (3ο βραβείο για τον «Κύκλο του Έρωτα»).

 • Τα βραβεία Σκηνογραφίας απένειμε ο Παντελής Δεντάκης στους Μανόλη Παντελιδάκη (1ο βραβείο για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ»), Γιώργο Γαβαλά και Μαίρη Τσαγκάρη (2ο βραβείο για το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές») και Ελένη Ράντου, πρωταγωνίστρια της παράστασης η οποία παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της Μαγιού Τρικεριώτη που βρισκόταν στο Λονδίνο (3ο Βραβείο για την «Τζάσμιν»).

  Τα βραβεία Σκηνογραφίας απένειμε ο Παντελής Δεντάκης στους Μανόλη Παντελιδάκη (1ο βραβείο για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ»), Γιώργο Γαβαλά και Μαίρη Τσαγκάρη (2ο βραβείο για το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές») και Ελένη Ράντου, πρωταγωνίστρια της παράστασης η οποία παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της Μαγιού Τρικεριώτη που βρισκόταν στο Λονδίνο (3ο Βραβείο για την «Τζάσμιν»).

 • Η Ιωάννα Παππά και ο Χρήστος Λούλης απένειμαν τα βραβεία Ανδρικού ρόλου στους Γιάννη Νιάρρο (1ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα»), Γρηγόρη Βαλτινό (2ο βραβείο για το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»), Γιάννη Στάνκογλου (3ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν»).

  Η Ιωάννα Παππά και ο Χρήστος Λούλης απένειμαν τα βραβεία Ανδρικού ρόλου στους Γιάννη Νιάρρο (1ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα»), Γρηγόρη Βαλτινό (2ο βραβείο για το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»), Γιάννη Στάνκογλου (3ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν»).

 • Βραβεία Γυναικείου ρόλου, η Μαρία Ναυπλιώτου (1ο βραβείο για το «Master Class»), η Μαρία Κίτσου (2ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν») και η Ελένη Ράντου (3ο βραβείο για την «Τζάσμιν»), ανάμεσα στην Ιωάννα Παππά και στον Χρήστο Λούλη που απένειμαν τα βραβεία.

  Βραβεία Γυναικείου ρόλου, η Μαρία Ναυπλιώτου (1ο βραβείο για το «Master Class»), η Μαρία Κίτσου (2ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν») και η Ελένη Ράντου (3ο βραβείο για την «Τζάσμιν»), ανάμεσα στην Ιωάννα Παππά και στον Χρήστο Λούλη που απένειμαν τα βραβεία.

 • Τα βραβεία Σκηνοθεσίας απένειμε η Θάλεια Ματίκα στους Βασίλη Μπισμπίκη (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), Γιώργο Γάλλο, τον πρωταγωνιστή της παράστασης που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Άρη Μπινιάρη που είχε παράσταση (2ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη») και Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο (3ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχα»).

  Τα βραβεία Σκηνοθεσίας απένειμε η Θάλεια Ματίκα στους Βασίλη Μπισμπίκη (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), Γιώργο Γάλλο, τον πρωταγωνιστή της παράστασης που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Άρη Μπινιάρη που είχε παράσταση (2ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη») και Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο (3ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχα»).

 • Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία καλύτερης παράστασης στον Βασίλη Μπισμπίκη και την ομάδα Cartel (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), στον Μίλτο Σωτηριάδη Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (2ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα») και στον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (3ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη»).

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία καλύτερης παράστασης στον Βασίλη Μπισμπίκη και την ομάδα Cartel (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), στον Μίλτο Σωτηριάδη Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (2ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα») και στον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (3ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη»).

 • Η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» με τον Σταύρο Μπένο πρόεδρο της ΜΚΟ «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τον Νίκο Θεοχαράκη πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

  Η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» με τον Σταύρο Μπένο πρόεδρο της ΜΚΟ «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τον Νίκο Θεοχαράκη πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 • Ένα από τα λαμπερά δίδυμα της βραδιάς, η Νάντια Κοντογεώργη με τον Μίνωα Θεοχάρη.

  Ένα από τα λαμπερά δίδυμα της βραδιάς, η Νάντια Κοντογεώργη με τον Μίνωα Θεοχάρη.

 • Χαμόγελα μοιράζουν στο φακό ο Μανόλης Παντελιδάκης, ο Γιώργος Βάλαρης και η Έλενα Παπανικολάου.

  Χαμόγελα μοιράζουν στο φακό ο Μανόλης Παντελιδάκης, ο Γιώργος Βάλαρης και η Έλενα Παπανικολάου.

 • Ο Πέτρος Τατσόπουλος και η σύζυγός του Ελένη Νικολαϊδου τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού.

  Ο Πέτρος Τατσόπουλος και η σύζυγός του Ελένη Νικολαϊδου τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού.

 • Η εντυπωσιακή Κόρα Καρβούνη παρέα με τον θριαμβευτή στην κατηγορία αντρικού ρόλου, Γιάννη Νιάρρο.

  Η εντυπωσιακή Κόρα Καρβούνη παρέα με τον θριαμβευτή στην κατηγορία αντρικού ρόλου, Γιάννη Νιάρρο.

 • Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Γιάννη Νιάρρο, 1ο βραβείο αντρικού ρόλου για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα».

  Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος με τον Γιάννη Νιάρρο, 1ο βραβείο αντρικού ρόλου για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα».

 • Οι Ιωάννα Παππά και Χρήστος Λούλης απένειμαν τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς.

  Οι Ιωάννα Παππά και Χρήστος Λούλης απένειμαν τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς.

 • Η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» με τον Σταύρο Θεοδωράκη που παραβρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στη λαμπερή τελετή.

  Η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» με τον Σταύρο Θεοδωράκη που παραβρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στη λαμπερή τελετή.

 • Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος Ακαδημαϊκός πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής με την σύζυγό του Μάγδα με την Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος».

  Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος Ακαδημαϊκός πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής με την σύζυγό του Μάγδα με την Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος».

 • Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά.

  Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά.

 • Ο Χάρης Ρώμας με την βραβευμένη Ελένη Ράντου σε μια από τις χαλαρές στιγμές της απονομής.

  Ο Χάρης Ρώμας με την βραβευμένη Ελένη Ράντου σε μια από τις χαλαρές στιγμές της απονομής.

 • Οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές Παύλος Σταματόπουλος και η Κατερίνα Ζαρείφη έδωσαν και αυτοί το παρόν στο Μέγαρο Μουσικής.

  Οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές Παύλος Σταματόπουλος και η Κατερίνα Ζαρείφη έδωσαν και αυτοί το παρόν στο Μέγαρο Μουσικής.

 • Ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ορφανός και η Νάντια Μητσάκου.

  Ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ορφανός και η Νάντια Μητσάκου.

 • Ο Γρηγόρης Κοκκινάκης επικεφαλής Κινηματογραφικών Καναλιών και VOD COSMOTE TV, η Θέμις Μπαζάκα και ο Μίνως Μάτσας και η Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής και πρώην Υπουργός.

  Ο Γρηγόρης Κοκκινάκης επικεφαλής Κινηματογραφικών Καναλιών και VOD COSMOTE TV, η Θέμις Μπαζάκα και ο Μίνως Μάτσας και η Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής και πρώην Υπουργός.

 • Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο Γιώργος Νανούρης, η Κατερίνα Λέχου και ο Αλέκος Συσσοβίτης λίγο μετά το τέλος της απονομής των βραβείων.

  Ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο Γιώργος Νανούρης, η Κατερίνα Λέχου και ο Αλέκος Συσσοβίτης λίγο μετά το τέλος της απονομής των βραβείων.

 • Η θριαμβεύτρια στην κατηγορία καλύτερου γυναικείου ρόλου Μαρία Ναυπλιώτου με το βραβείο στο χέρι, παρέα με τον Μιχάλη Αδάμ παραγωγό της παράστασης «Master Class» και τη Ζέτα Δούκα.

  Η θριαμβεύτρια στην κατηγορία καλύτερου γυναικείου ρόλου Μαρία Ναυπλιώτου με το βραβείο στο χέρι, παρέα με τον Μιχάλη Αδάμ παραγωγό της παράστασης «Master Class» και τη Ζέτα Δούκα.

 • Ο σκηνοθέτης Αντώνης Καλογρίδης, η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Βασίλης Μπισμπίκης με τα δυο βραβεία που κέρδισε ανά χείρας.

  Ο σκηνοθέτης Αντώνης Καλογρίδης, η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Βασίλης Μπισμπίκης με τα δυο βραβεία που κέρδισε ανά χείρας.

 • Η Έλλη Μπουμπουρή διευθύντρια του «αθηνοράματος» μαζί με τον Μίλτο Σωτηριάδη Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, τον Βασίλη Μπισμπίκη, τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και τον Γιώργο Νανούρη.

  Η Έλλη Μπουμπουρή διευθύντρια του «αθηνοράματος» μαζί με τον Μίλτο Σωτηριάδη Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, τον Βασίλη Μπισμπίκη, τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και τον Γιώργο Νανούρη.

 • Ο Αγησίλαος Μικελάτος και ο Αργύρης Πανταζάρας διασκεδάζουν στο φουαγιέ του Μεγάρου.

  Ο Αγησίλαος Μικελάτος και ο Αργύρης Πανταζάρας διασκεδάζουν στο φουαγιέ του Μεγάρου.

 • Η Νικόλ Αθανασούλη, ο Μάριος Δαφνομήλης εμπορικός διευθυντής της Δέσμης Εκδοτικής, ο Γιώργος Μουστάκας και ο Δημήτρης Αποστόλου.

  Η Νικόλ Αθανασούλη, ο Μάριος Δαφνομήλης εμπορικός διευθυντής της Δέσμης Εκδοτικής, ο Γιώργος Μουστάκας και ο Δημήτρης Αποστόλου.

 • Ο Νίκος Μαραβέγιας, η Σίλια Ποτιούδη PR & Marketing Manager Dolphin Capital με τον θριαμβευτή της βραδιάς Βασίλη Μπισμπίκη.

  Ο Νίκος Μαραβέγιας, η Σίλια Ποτιούδη PR & Marketing Manager Dolphin Capital με τον θριαμβευτή της βραδιάς Βασίλη Μπισμπίκη.

 • Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος εκδότης του «αθηνοράματος» με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον βραβευμένο Γρηγόρη Βαλτινό και την Ειρήνη Νταϊφά εντεταλμένη Σύμβουλο για τα θέματα Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

  Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος εκδότης του «αθηνοράματος» με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον βραβευμένο Γρηγόρη Βαλτινό και την Ειρήνη Νταϊφά εντεταλμένη Σύμβουλο για τα θέματα Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

 • Η καλύτερη ερμηνεύτρια της χρονιάς Μαρία Ναυπλιώτου με τον εξαιρετικό παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Νανούρη.

  Η καλύτερη ερμηνεύτρια της χρονιάς Μαρία Ναυπλιώτου με τον εξαιρετικό παρουσιαστή της βραδιάς Γιώργο Νανούρη.

 • Η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» με τον βραβευμένο σκηνοθέτη του «Ξύπνα Βασίλη» Άρη Μπινιάρη και τον πρωταγωνιστή της παράσταστης Γιώργο Γάλλο.

  Η Άννη Ηλιοπούλου συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» με τον βραβευμένο σκηνοθέτη του «Ξύπνα Βασίλη» Άρη Μπινιάρη και τον πρωταγωνιστή της παράσταστης Γιώργο Γάλλο.

 • Η Θάλεια Ματίκα, ο Γιώργος Νανούρης, ο Χάρης Ψαρούδας Διευθυντής Reserve Brands Diageo Hellas, ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Μαρία Ναυπλιώτου.

  Η Θάλεια Ματίκα, ο Γιώργος Νανούρης, ο Χάρης Ψαρούδας Διευθυντής Reserve Brands Diageo Hellas, ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Μαρία Ναυπλιώτου.

 • Ο Ορέστης Καρύδας, ο Στέλιος Μάινας, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Βαγγέλης Μήτσης Director of Viva Services, η Κάτια Σπερελάκη και η Κατερίνα Λέχου σε μια ωραία θεατρική παρέα.

  Ο Ορέστης Καρύδας, ο Στέλιος Μάινας, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Βαγγέλης Μήτσης Director of Viva Services, η Κάτια Σπερελάκη και η Κατερίνα Λέχου σε μια ωραία θεατρική παρέα.

 • Η Έλλη Μπουμπουρή διευθύντρια του «αθηνοράματος» με μια τριάδα βραβευμένων: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Μαρία Κίτσου και Γιάννης Στάνκογλου.

  Η Έλλη Μπουμπουρή διευθύντρια του «αθηνοράματος» με μια τριάδα βραβευμένων: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Μαρία Κίτσου και Γιάννης Στάνκογλου.

 • Ο περσινός παρουσιαστής των Θεατρικών Βραβείων Άκης Σακελαρίου παρέα με τον Στέλιο Μάινα και τον Αλέκο Συσσοβίτη.

  Ο περσινός παρουσιαστής των Θεατρικών Βραβείων Άκης Σακελαρίου παρέα με τον Στέλιο Μάινα και τον Αλέκο Συσσοβίτη.

 • O Τζώρτζης Ποφάντης γενικός διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 μαζί με την ερμηνευτική παρέα της απίστευτης τηλεοπτικής επιτυχίας «Άγριες Μέλισσες» Γιώργο Γάλλο, Αναστάση Ροϊλό, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Μαρία Κίτσου, Γιάννη Στάνκογλου και Κωστή Σαββιδάκη.

  O Τζώρτζης Ποφάντης γενικός διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 μαζί με την ερμηνευτική παρέα της απίστευτης τηλεοπτικής επιτυχίας «Άγριες Μέλισσες» Γιώργο Γάλλο, Αναστάση Ροϊλό, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Μαρία Κίτσου, Γιάννη Στάνκογλου και Κωστή Σαββιδάκη.

 • O Γιώργος Νανούρης που ανέλαβε τα κείμενα, τη σκηνοθεσία όσο και την παρουσίαση φέρνοντας τις φρέσκιες και ευφυείς ιδέες του πάνω στην σκηνή του Μεγάρου.

  O Γιώργος Νανούρης που ανέλαβε τα κείμενα, τη σκηνοθεσία όσο και την παρουσίαση φέρνοντας τις φρέσκιες και ευφυείς ιδέες του πάνω στην σκηνή του Μεγάρου.

 • O Γιώργος Νανούρης και η πολυμελής ομάδα των Bodyterranean Orchestra πάνω στην σκηνή του Μεγάρου, σε μια από τις κεφάτες χορογραφίες τους.

  O Γιώργος Νανούρης και η πολυμελής ομάδα των Bodyterranean Orchestra πάνω στην σκηνή του Μεγάρου, σε μια από τις κεφάτες χορογραφίες τους.

 • Το Toyota C-HR HYBRID ανέβηκε πάνω στην... σκηνή μαζί με τον Γιώργο Νανούρη, με την κορυφαία εταιρία αυτοκινήτων να είναι χορηγός της βραδιάς.

  Το Toyota C-HR HYBRID ανέβηκε πάνω στην... σκηνή μαζί με τον Γιώργο Νανούρη, με την κορυφαία εταιρία αυτοκινήτων να είναι χορηγός της βραδιάς.

 • Welcome drink για τους εκατοντάδες προσκεκλημένους της βραδιάς με το banner της viva.gr, το απαραίτητο εργαλείο για τους θεατρόφιλους που ήταν χορηγός της βραδιάς, να ξεχωρίζει στο φουαγιέ του Μεγάρου.

  Welcome drink για τους εκατοντάδες προσκεκλημένους της βραδιάς με το banner της viva.gr, το απαραίτητο εργαλείο για τους θεατρόφιλους που ήταν χορηγός της βραδιάς, να ξεχωρίζει στο φουαγιέ του Μεγάρου.

 • Πάνω από χίλια πεντακόσια άτομα, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου, αλλά και αναγνώστες του «α» γέμισαν την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που φιλοξένησε την τελετή απονομής.

  Πάνω από χίλια πεντακόσια άτομα, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου, αλλά και αναγνώστες του «α» γέμισαν την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που φιλοξένησε την τελετή απονομής.

 • Το μπαρ του χορηγού της βραδιάς Single Malt Scotch Whiskey Cardhu υποδέχτηκε τους καλεσμένους με τρεις θεσπέσιες επιλογές, Cardhu 12yrs Single Malt Whisky On The Rocks, Cardhu Rosso και Hazelnut Cherry Highball.

  Το μπαρ του χορηγού της βραδιάς Single Malt Scotch Whiskey Cardhu υποδέχτηκε τους καλεσμένους με τρεις θεσπέσιες επιλογές, Cardhu 12yrs Single Malt Whisky On The Rocks, Cardhu Rosso και Hazelnut Cherry Highball.

 • Με την Toyota και το δυναμικό υβριδικό της μοντέλο C-HR απολαύσαμε κάθε διαδρομή στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

  Με την Toyota και το δυναμικό υβριδικό της μοντέλο C-HR απολαύσαμε κάθε διαδρομή στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Ο εξαιρετικός σκηνοθέτης, που έχει γράψει ιστορία με τις ευφυείς του ιδέες πάνω στο σανίδι, ανέλαβε τόσο τη σύλληψη όσο και τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση της φετινής τελετής απονομής. Έτσι, μόλις άνοιξαν οι κουρτίνες και το βιομηχανικό παρασκήνιο αποκαλύφθηκε στο κοινό –κλείνοντας το μάτι στην παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια», που αναδείχθηκε εντέλει η μεγάλη νικητήρια της βραδιάς–, τα φώτα έπεσαν στον Νανούρη, ο οποίος μοίρασε γέλια στους καλεσμένους με μια χιουμοριστική one-man πρόζα. «Προτού ξεκινήσουμε θέλω να σας πω πού ήσασταν πέρσι, εκεί ήμουν κι εγώ», ακούστηκε να τραγουδάει μελωδικά πάνω στις νότες από τα δεξιοτεχνικά δάχτυλα του πιανίστα Χρήστου Θεοδώρου. Τα έμμετρα στιχάκια ξεφύλλισαν στα γρήγορα όλη τη σεζόν ’18-’19, από τα βελούδινα καθίσματα του Εθνικού στα θέατρα-μηχανουργεία και από τα έργα-φωτιά στα νέα ονόματα και στις ερμηνείες που μάγεψαν.

«Είκοσι χρόνια τώρα, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης αξιολογεί και βραβεύει τις καλύτερες παραστάσεις και τους συντελεστές τους σε κάθε κατηγορία», ανέφερε ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του και συνέχισε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: περισσότερες από δέκα χιλιάδες κριτικές, ψήφοι αξιολόγησης για περισσότερες από εξακόσιες μοναδικές παραστάσεις σημειώθηκαν φέτος». Άλλωστε, πάνω από χίλιες παραστάσεις παρουσιάστηκαν πέρυσι στις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του «αθηνοράματος», επιβεβαιώνοντας πως η Αθήνα αποτελεί μια από τις σημαντικές μητροπόλεις του ευρωπαϊκού θεάτρου. Προτού κατέβει από το βήμα, η κεφαλή του περιοδικού απένειμε το βραβείο για το σχεδιασμό ήχου στις Λένα Χατζηγρηγορίου και Λήδα Μανιατάκου («Γιούγκερμαν»), οι οποίες συγκινημένες τόνισαν την αξία του συγκεκριμένου βραβείου που προστέθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στο θεσμό.

banner
Πάνω από χίλια πεντακόσια άτομα, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου, αλλά και αναγνώστες του «α» γέμισαν την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που φιλοξένησε την τελετή απονομής.
Πάνω από χίλια πεντακόσια άτομα, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου, αλλά και αναγνώστες του «α» γέμισαν την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που φιλοξένησε την τελετή απονομής.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του πάντα σκερτσόζου και γεμάτου ενέργεια παρουσιαστή, οι βραβευθέντες είχαν μόλις ένα λεπτό για τις ευχαριστήριες δηλώσεις τους, αλλιώς θα έκρουε ο κώδωνας της προσοχής (ένα καμπανάκι που είχε στα χέρια του ο παρουσιαστής) – πράγμα που τελικά δεν χρειάστηκε. Το ξεκίνημα της απονομής έγινε με ένα κεφάτο χορευτικό δρώμενο που είχε ετοιμάσει η ομάδα Bodyterranean Orchestra του Simone Mangelli, ενώ στη συνέχεια, πριν από κάθε απονομή, μια ομάδα 11 ταλαντούχων νεαρών ηθοποιών μετουσίωνε σε σκηνική εικόνα, χορογραφία και μουσική κάθε κατηγορία βραβείου.

Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο director of Viva Services Βαγγέλης Μήτσης για να απονείμει τα βραβεία Σχεδιασμού Φωτισμού, δηλώνοντας πως «ως viva.gr εδώ και δέκα χρόνια στηρίζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρέχοντας όχι μόνο καινοτόμες λύσεις στους θεατές για την αγορά των εισιτηρίων τους αλλά και υπηρεσίες που βοηθούν τους διοργανωτές στην επιτυχία των εκδηλώσεών τους. Υπηρεσίες που έχουν συμβάλει στην επιτυχή διοργάνωση περισσότερων από 35 χιλιάδων εκδηλώσεων με διάθεση 46 εκατομμυρίων εισιτηρίων. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την πολύτιμη στήριξη στενών συνεργατών μας όπως το “αθηνόραμα”».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία καλύτερης παράστασης στον Βασίλη Μπισμπίκη και την ομάδα Cartel (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), στον Μίλτο Σωτηριάδη Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (2ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα») και στον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (3ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη»).
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία καλύτερης παράστασης στον Βασίλη Μπισμπίκη και την ομάδα Cartel (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), στον Μίλτο Σωτηριάδη Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (2ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα») και στον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (3ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη»).

Τα βραβεία Μουσικής Σύνθεσης απένειμε o Χάρης Ψαρούδας, διευθυντής Reserve Brands Diageo Hellas, συνδέοντας τις αξίες του Cardhu με τη θεατρική μυσταγωγία: «Το θέατρο δημιουργεί μια αλληλεπίδραση με το κοινό. Και όχι μόνο καλλιεργεί τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά μας προσφέρει και ανάταση ψυχής. Γι’ αυτό θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό που μας δίνετε, γι’ αυτό που μας προσφέρετε μέσα από το θέατρο», δήλωσε απευθυνόμενος στους ανθρώπους του θεάτρου. Τα βραβεία Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου, καθώς και της Σκηνοθεσίας απένειμε η «τάξη του ’99», όπως την αποκάλεσε ο Γιώργος Νανούρης, εξηγώντας μας αμέσως μετά: «Όταν τα Βραβεία Κοινού ξεκινούσαν το 1999, από τις σχολές του Εθνικού και του Θεάτρου Τέχνης αποφοιτούσαν μερικοί από τους καταξιωμένους σήμερα ηθοποιούς και σκηνοθέτες του θεάτρου μας. Αντιπροσωπευτικά τιμούμε κάποιους από αυτούς, καλώντας τους να απονείμουν τα βραβεία στους φετινούς νικητές».

Έτσι, η Φαίη Ξυλά απένειμε το βραβείο Ενδυματολογίας, ο Παντελής Δεντάκης το βραβείο Σκηνογραφίας, ο Χρήστος Λούλης και η Ιωάννα Παππά τα βραβεία Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου, ενώ η Θάλεια Ματίκα απένειμε το βραβείο Σκηνοθεσίας. Ο Γιάννης Στάνκογλου ήταν ο πρώτος από τους άντρες που ανέβηκε να παραλάβει το 3ο βραβείο για την ερμηνεία του στον «Γιούγκερμαν», ευχαριστώντας τον Δημήτρη Τάρλοου, τους συνεργάτες του, την οικογένειά του και, φυσικά, το κοινό του «α». Ο Γρηγόρης Βαλτινός, που βραβεύτηκε για το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», δήλωσε συγκινημένος –εν μέσω χειροκροτημάτων– που παραλαμβάνει «το ελληνικό Όσκαρ», ενώ ο Γιάννης Νιάρρος που έκανε την κορυφαία ερμηνεία σύμφωνα με το κοινό μίλησε για τον ήρωά του, τον Κρίστοφερ του «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»: «Με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που διάβασα την ιστορία και συνεχίζει να με συγκινεί κάθε βράδυ. Εύχομαι να έχω την τύχη να ξαναπαίξω ένα ρόλο που να τον αγαπώ τόσο πολύ».

Βραβεία Γυναικείου ρόλου, η Μαρία Ναυπλιώτου (1ο βραβείο για το «Master Class»), η Μαρία Κίτσου (2ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν») και η Ελένη Ράντου (3ο βραβείο για την «Τζάσμιν»), ανάμεσα στην Ιωάννα Παππά και στον Χρήστο Λούλη που απένειμαν τα βραβεία.
Βραβεία Γυναικείου ρόλου, η Μαρία Ναυπλιώτου (1ο βραβείο για το «Master Class»), η Μαρία Κίτσου (2ο βραβείο για την «Τερέζ Ρακέν») και η Ελένη Ράντου (3ο βραβείο για την «Τζάσμιν»), ανάμεσα στην Ιωάννα Παππά και στον Χρήστο Λούλη που απένειμαν τα βραβεία.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια της χρονιάς, σύμφωνα με το κοινό του «α», Μαρία Ναυπλιώτου («Master Class»), αφού παρέλαβε το βραβείο της από την Ιωάννα Παππά και τον Χρήστο Λούλη, μίλησε με αντίστοιχη συναισθηματική ένταση για την ηρωίδα που ενσάρκωσε, την αξεπέραστη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας: «Θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόσωπο που υποδύομαι, αυτήν τη σπουδαία τραγουδίστρια, αυτήν τη μεγάλη Ελληνίδα, που μέσα από τον πόνο της και μέσα από την τέχνη της μας χάρισε ό,τι πιο μυστικό και ό,τι πιο δικό της είχε». Λίγο νωρίτερα, η Ελένη Ράντου, ανεβαίνοντας να παραλάβει το 3ο βραβείο για την ερμηνεία της στην «Τζάσμιν», έπλεξε το εγκώμιο των αναγνωστών –«Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό του “αθηνοράματος”, το οποίο με έχει υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια»–, ενώ η Μαρία Κίτσου έδωσε, με τη σειρά της, παραλαμβάνοντας το 2ο βραβείο Γυναικείου Ρόλου για την «Τερέζ Ρακέν», έμφαση στα όνειρα και στην αξία τού να τα κυνηγάς: «Αυτό το βραβείο αποδεικνύει ότι ισχύει το τόλμα να κάνεις και θα επιβραβευτείς…»

Τα βραβεία Σκηνοθεσίας απένειμε η Θάλεια Ματίκα στους Βασίλη Μπισμπίκη (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), Γιώργο Γάλλο, τον πρωταγωνιστή της παράστασης που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Άρη Μπινιάρη που είχε παράσταση (2ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη») και Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο (3ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχα»).
Τα βραβεία Σκηνοθεσίας απένειμε η Θάλεια Ματίκα στους Βασίλη Μπισμπίκη (1ο βραβείο για το «Άνθρωποι και Ποντίκια»), Γιώργο Γάλλο, τον πρωταγωνιστή της παράστασης που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Άρη Μπινιάρη που είχε παράσταση (2ο βραβείο για το «Ξύπνα Βασίλη») και Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο (3ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχα»).

Τα βραβεία Σκηνοθεσίας θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μετατράπηκαν σε μια ωδή στην οικογένεια. Καθώς τόσο ο νικητής του 1ου βραβείου Βασίλης Μπισμπίκης όσο και του 3ου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μίλησαν με συγκινητικά λόγια για τις οικογένειές τους και την υποστήριξη που παίρνουν από αυτές. Εξάλλου, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το θέατρο αποτελεί μια σκληρή, χρονοβόρα και επίπονη εργασία, που απαιτεί απόλυτη ψυχική και σωματική αφοσίωση. Έτσι, ο σκηνοθέτης του «Ποιος Σκότωσε τον Σκύλο τα Μεσάνυχτα», Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μίλησε για τη σύζυγό του Κοραλία Σωτηριάδου και το γιο του Μίλτο Σωτηριάδη, που «όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε μαζί για το Θέατρο του Νέου Κόσμου», ενώ ο Βασίλης Μπισμπίκης, σκηνοθέτης της κορυφαίας παράστασης της περασμένης σεζόν «Άνθρωποι και Ποντίκια», αφού μοιράστηκε με το κοινό τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του για να συμπεριλάβει στον ευχαριστήριο λόγο του –το σχολείο, τη σχολή, τις πρώτες θεατρικές δουλειές κ.α.–, κατέληξε ότι πρέπει να ευχαριστήσει το γιο του που δεν τον βλέπει συχνά και τη γυναίκα του που είναι το στήριγμά του.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης. Το 3ο βραβείο παρέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, για την παράσταση «Ξύπνα Βασίλη», ευχαριστώντας με τη σειρά του το «α» και το κοινό για την τιμή. Ο Μίλτος Σωτηριάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παραγωγός του «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το 2ο βραβείο και, αφού ευχαρίστησε τους εργαζομένους του θεάτρου, δήλωσε περήφανος «για μια παράσταση που είχε για πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ, έναν δεκαπεντάχρονο με σύνδρομο Άσπεργκερ που μας έκανε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του». Μετά την ανακοίνωση της νικήτριας παράστασης «Άνθρωποι και Ποντίκια», τέλος, ο Βασίλης Μπισμπίκης έκανε νόημα σε όλους τους συντελεστές της ομάδας Cartel να τον ακολουθήσουν στη σκηνή απολαμβάνοντας ένα μεγάλο εγκάρδιο χειροκρότημα. Και κάπως έτσι η βράβευση μετατράπηκε σε ένα όμορφο, συγκινητικό ενσταντανέ, το οποίο περικλείει όλη τη μαγεία του θεάτρου. Άνθρωποι που μόχθησαν, που δούλεψαν σκληρά για να δώσουν σάρκα και οστά σ’ ένα κείμενο, μετατρέποντάς το σε μια παλλόμενη παράσταση που συνεπήρε το κοινό του «α», βρέθηκαν με το 1ο βραβείο στα χέρια τους και ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης.

Η Ιωάννα Παππά και ο Χρήστος Λούλης απένειμαν τα βραβεία Ανδρικού ρόλου στους Γιάννη Νιάρρο (1ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα»), Γρηγόρη Βαλτινό (2ο βραβείο για το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»), Γιάννη Στάνκογλου (3ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν»).
Η Ιωάννα Παππά και ο Χρήστος Λούλης απένειμαν τα βραβεία Ανδρικού ρόλου στους Γιάννη Νιάρρο (1ο βραβείο για το «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα»), Γρηγόρη Βαλτινό (2ο βραβείο για το «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»), Γιάννη Στάνκογλου (3ο βραβείο για το «Γιούγκερμαν»).

Ο Γιώργος Νανούρης επεφύλαξε μια συγκινητική αποφώνηση στο κοινό που γέμισε την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου. «Αυτά που μας χωρίζουν τελικά μέσα σε αυτήν την αίθουσα είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν. Γιατί αυτό που μοιραζόμαστε είναι η ίδια αγωνία για το θέατρο. Την ίδια αγάπη για την παράσταση».

Αυτές οι κοινές αγωνίες και το πάθος για την τέχνη του θεάτρου είναι αυτές που ζωντάνεψαν το πάρτι που ακολούθησε στο φουαγιέ. Θεατροσυζητήσεις έδιναν και έπαιρναν την ώρα που οι άνθρωποι του χώρου χαλάρωναν με ένα Cardhu –το χορηγό (και) των φετινών βραβείων– στο χέρι, επιλέγοντας ανάμεσα σε Cardhu 12 yrs Single Malt Whisky On The Rocks, Cardhu Rosso και Hazelnut Cherry Highball, σε μια βραδιά που μπορεί να καυχιέται ότι για 21η χρονιά έφερε κοντά όλους τους ανθρώπους του θεάτρου.

Η τελετή απονομής των 21ων Θεατρικών Βραβείων έγινε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής. Χορηγοί ήταν η ψηφιακή πλατφόρμα Viva.gr, το single malt ουίσκι Cardhu και η Toyota.

© Panoulis Photography