Νέα

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2020: Δείτε τους νικητές που χειροκροτήσαμε στην ανατρεπτική τελετή απονομής

Από -

Τα βραβεία καλύτερης παράστασης παρέλαβαν οι Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός, Διευθυντής Παραγωγής των Αθηναϊκών Θεάτρων (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). Την απονομή έκανε η Κάτια Δανδουλάκη. Μαζί τους ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Παπαγεωργίου.
Τα βραβεία καλύτερης παράστασης παρέλαβαν οι Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός, Διευθυντής Παραγωγής των Αθηναϊκών Θεάτρων (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). Την απονομή έκανε η Κάτια Δανδουλάκη. Μαζί τους ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Παπαγεωργίου.

Μια διαφορετική τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, οι χιλιάδες θεατρόφιλοι που μπήκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα του θεσμού, για να χειροκροτήσουν από το χώρο τους, τους καλύτερους του ελληνικού θεάτρου.

Εικοστή δεύτερη χρονιά για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού και οι αναγνώστες του Αθηνοράματος, παρά την απότομη διακοπή της σεζόν, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατρικά έργα, βαθμολόγησαν παραστάσεις, ερμηνείες , σκηνικά, κοστούμια, μουσικές, φώτα και τελικά απένειμαν 26 βραβεία σε οκτώ παραστάσεις. Το βραβείο της καλύτερης παράστασης απέσπασε η «Βασίλισσα της ομορφιάς», με την Ελένη Σκότη να κερδίζει και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας ενώ η πρωταγωνίστρια της παράστασης Αγορίτσα Οικονόμου αναδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλο πήγε στον Τάσο Ιορδανίδη για την ερμηνεία του στον «Πατέρα».

 • Τα βραβεία καλύτερης παράστασης περιμένουν τους νικητές στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα ενώ μπαίνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη της τελετής απονομής.

  Τα βραβεία καλύτερης παράστασης περιμένουν τους νικητές στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα ενώ μπαίνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη της τελετής απονομής.

 • Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθέτησε και παρουσίασε με χιούμορ και συναίσθημα τη διαφορετική φετινή online τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2020

  Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθέτησε και παρουσίασε με χιούμορ και συναίσθημα τη διαφορετική φετινή online τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2020

 • Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου είχαν ιδιαίτερη χημεία on και off stage

  Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου είχαν ιδιαίτερη χημεία on και off stage

 • Ο Γιώργος Καραμίχος εξηγεί στον Γιώργο Παπαγεωργίου γιατί απάτησε το θέατρο για τη Μέκκα του κινηματογράφου!

  Ο Γιώργος Καραμίχος εξηγεί στον Γιώργο Παπαγεωργίου γιατί απάτησε το θέατρο για τη Μέκκα του κινηματογράφου!

 • Τα βραβεία καλύτερης παράστασης παρέλαβαν οι Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός, Διευθυντής Παραγωγής των Αθηναϊκών Θεάτρων (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). Την απονομή έκανε η Κάτια Δανδουλάκη. Μαζί τους ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Παπαγεωργίου.

  Τα βραβεία καλύτερης παράστασης παρέλαβαν οι Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός, Διευθυντής Παραγωγής των Αθηναϊκών Θεάτρων (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). Την απονομή έκανε η Κάτια Δανδουλάκη. Μαζί τους ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Παπαγεωργίου.

 • 3ο βραβείο γυναικείου ρόλου στην Μαρίνα Ασλάνογλου («Ο πατέρας»)

  3ο βραβείο γυναικείου ρόλου στην Μαρίνα Ασλάνογλου («Ο πατέρας»)

 • 2ο βραβείο γυναικείου ρόλου στη Φαίδρα Δρούκα («Το υπέροχό μου διαζύγιο»)

  2ο βραβείο γυναικείου ρόλου στη Φαίδρα Δρούκα («Το υπέροχό μου διαζύγιο»)

 • 1ο βραβείο γυναικείου ρόλου στην Αγορίτσα Οικονόμου («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

  1ο βραβείο γυναικείου ρόλου στην Αγορίτσα Οικονόμου («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

 • 3ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Νίκο Κουρή («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

  3ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Νίκο Κουρή («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

 • 2ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο («Άμλετ»)

  2ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο («Άμλετ»)

 • 1ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Τάσο Ιορδανίδη («Ο πατέρας»)

  1ο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Τάσο Ιορδανίδη («Ο πατέρας»)

 • 3ο βραβείο σκηνοθεσίας στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο («Ο γιός»)

  3ο βραβείο σκηνοθεσίας στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο («Ο γιός»)

 • 3ο βραβείο σκηνοθεσίας και στον Βασίλη Μπισμπίκη («Ο πατέρας»)

  3ο βραβείο σκηνοθεσίας και στον Βασίλη Μπισμπίκη («Ο πατέρας»)

 • 2ο βραβείο σκηνοθεσίας στην Κατερίνα Ευαγγελάτου («Άμλετ»)

  2ο βραβείο σκηνοθεσίας στην Κατερίνα Ευαγγελάτου («Άμλετ»)

 • 1ο βραβείο σκηνοθεσίας στην Ελένη Σκότη («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

  1ο βραβείο σκηνοθεσίας στην Ελένη Σκότη («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

 • Και η απαραίτητη selfie των μεγάλων νικητών που παρέλαβαν τα βραβεία για τις καλύτερες παραστάσεις μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), και Δημήτρης Κατσαρός (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»).

  Και η απαραίτητη selfie των μεγάλων νικητών που παρέλαβαν τα βραβεία για τις καλύτερες παραστάσεις μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), και Δημήτρης Κατσαρός (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»).

 • Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν μπόρεσαν να αρκεστούν στην παραδοσιακή αγκωνιά.

  Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν μπόρεσαν να αρκεστούν στην παραδοσιακή αγκωνιά.

 • Συγκινητική, ζεστή και κομψότατη, όπως πάντα, η παρουσία της Κάτιας Δανδουλάκη στο πλευρό του Γιώργου Παπαγεωργίου.

  Συγκινητική, ζεστή και κομψότατη, όπως πάντα, η παρουσία της Κάτιας Δανδουλάκη στο πλευρό του Γιώργου Παπαγεωργίου.

 • Και το ρεσιτάλ covid-free χαιρετισμών συνεχίζεται από τον Γιώργο Καραμίχο και τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

  Και το ρεσιτάλ covid-free χαιρετισμών συνεχίζεται από τον Γιώργο Καραμίχο και τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

 • Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies.

  Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies.

 • H Θάλεια Ματίκα δεν θα μπορούσε να λείψει από το ασφαλές surprise party που επιφύλαξε ο θίασος του «Πατέρα» στον Τάσο Ιορδανίδη (1ο βραβείο ανδρικού ρόλου για την παράσταση «Ο πατέρας») για την απονομή του βραβείου του.

  H Θάλεια Ματίκα δεν θα μπορούσε να λείψει από το ασφαλές surprise party που επιφύλαξε ο θίασος του «Πατέρα» στον Τάσο Ιορδανίδη (1ο βραβείο ανδρικού ρόλου για την παράσταση «Ο πατέρας») για την απονομή του βραβείου του.

 • Ο Βασίλης Μπισμπίκης (3ο βραβείο σκηνοθεσίας για την παράσταση «Ο πατέρας») παρέλαβε το βραβείο του την ώρα που οξυγονοκολλούσε κάτι σίδερα στο καινούργιο του θέατρο.

  Ο Βασίλης Μπισμπίκης (3ο βραβείο σκηνοθεσίας για την παράσταση «Ο πατέρας») παρέλαβε το βραβείο του την ώρα που οξυγονοκολλούσε κάτι σίδερα στο καινούργιο του θέατρο.

 • Τι κρύβει το πακέτο που έφτασε ουρανοκατέβατο με ένα drone την ώρα που η Αγορίτσα Οικονόμου τα έλεγε με τον Γιώργο Παπαγεωργίου;

  Τι κρύβει το πακέτο που έφτασε ουρανοκατέβατο με ένα drone την ώρα που η Αγορίτσα Οικονόμου τα έλεγε με τον Γιώργο Παπαγεωργίου;

 • ...Το 1ο βραβείο γυναικείου ρόλου για την παράσταση «Η βασίλισσα της ομορφιάς»!

  ...Το 1ο βραβείο γυναικείου ρόλου για την παράσταση «Η βασίλισσα της ομορφιάς»!

 • Και ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει την κιθάρα και να αυτοσχεδιάσει με το «Αγορίτσα Οικονόμου κέρδισες το πρώτο γυναικείου ρόλου...»!

  Και ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει την κιθάρα και να αυτοσχεδιάσει με το «Αγορίτσα Οικονόμου κέρδισες το πρώτο γυναικείου ρόλου...»!

banner

Όπως τόνισε ο παρουσιαστής και σκηνοθέτης της βραδιάς, ο κομψός και αεικίνητος Γιώργος Παπαγεωργίου, «αυτά τα βραβεία, στις συνθήκες που βιώνουμε αποκτούν μια άλλη βαρύτητα πέρα από την πρωτιά και την αναγνώριση. Την υπενθύμιση πως οι άνθρωποι της σκηνής και οι άνθρωποι της πλατείας είναι ένα σύνολο ενωμένο και απαραίτητο για να γεννηθεί η μαγεία που λέγεται θέατρο».

Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν μπόρεσαν να αρκεστούν στην παραδοσιακή αγκωνιά
Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν μπόρεσαν να αρκεστούν στην παραδοσιακή αγκωνιά

Δίπλα στον Γιώργο Παπαγεωργίου, στη φιλόξενη σκηνή του θεάτρου Άλφα, όπου στήθηκε η άρτια αυτή παραγωγή του Αθηνοράματος και η οποία σκηνή μεταμορφώθηκε σε διαδικτυακό πλατό, βρέθηκαν η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιάννης Στάνκογλου συζητώντας και σχολιάζοντας τη θεατρική πραγματικότητα και ανακοινώνοντας τους φετινούς βραβευμένους.

Και το ρεσιτάλ covid-free χαιρετισμών συνεχίζεται από τον Γιώργο Καραμίχο και τον Γιώργο Παπαγεωργίου
Και το ρεσιτάλ covid-free χαιρετισμών συνεχίζεται από τον Γιώργο Καραμίχο και τον Γιώργο Παπαγεωργίου

Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies τα οποία γυρίστηκαν πάνω σε ευφάνταστα σενάρια ειδικά γραμμένα για τον κάθε βραβευμένο. Έτσι, η Αγορίτσα Οικονόμου είδε το βραβείο της να φτάνει ουρανοκατέβατο με ένα drone, η Φαίδρα Δρούκα το παρέλαβε από έναν πλανόδιο μουσικό ενώ η Μαρίνα Ασλάνογλου ανακάλυψε ότι η επιτυχία πίνεται παγωμένη καθώς βρήκε το δικό της μέσα σε ένα ψυγείο περιπτέρου. Ο θίασος του «Πατέρα» επιφύλαξε ένα surprise party στον Τάσο Ιορδανίδη για την απονομή του βραβείου του, το φάντασμα από τον «Άμλετ» έδωσε το βραβείο στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και ο Νίκος Κουρής παρέλαβε το δικό του από ταχυμεταφορέα σταματημένο σε φανάρι την ώρα που απολάμβανε τη βόλτα του με το αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους σκηνοθέτες, ο Γιώργος μετά βίας πρόλαβε τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο την ώρα που κατέβαζε τα ρολά του θεάτρου του για να πάει στην Άνδρο, ενώ ο Βασίλης Μπισμπίκης παρέλαβε το βραβείο του την ώρα που οξυγονοκολλούσε κάτι σίδερα στο καινούργιο του θέατρο. Με την Κατερίνα Ευαγγελάτου τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αφού το βραβείο αποδείχθηκε πως βρισκόταν σε μια κρύπτη του σκηνικού του θεάτρου ενώ το βραβείο της Ελένη Σκότη έφτασε μέσα σε ένα καλάθι που ήρθε από ψηλά.

Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies.
Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies.

Οι απονομές στις τρεις καλύτερες παραστάσεις έγιναν στη σκηνή του θεάτρου Άλφα από την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου με τους θεατρικούς επιχειρηματίες να δημιουργούν μια χαρούμενη και ζωντανή ατμόσφαιρα και τον παρουσιαστή να κλείνει την τελετή με αισιόδοξο τόνο παροτρύνοντας τους θεατές να δουν όσο περισσότερες παραστάσεις γίνεται τη νέα σεζόν, να στηρίξουν το θέατρο και τους ανθρώπους τους όσο μπορούν και παράλληλα, αξιολογώντας και βαθμολογώντας έργα και συντελεστές, να γίνουν κομμάτι του μοναδικού ελληνικού θεσμού που ενώνει τη σκηνή με την πλατεία.

Μπορείτε να δείτε ξανά την τελετή απονομής εδώ.

Τα βραβεία

Καλύτερη παράσταση
1ο Βραβείο: Η βασίλισσα της ομορφιάς 
2ο Βραβείο: Ο πατέρας 
3ο Βραβείο: Άμλετ 
  
Σκηνοθεσία

1ο Βραβείο: Ελένη Σκότη («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)
2ο Βραβείο: Κατερίνα Ευαγγελάτου («Άμλετ»)
3ο Βραβείο: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος  («Ο γιος»)
3ο Βραβείο: Βασίλης Μπισμπίκης  («Ο πατέρας»)
  
Ανδρικός ρόλος
1ο Βραβείο: Τάσος Ιορδανίδης  («Ο πατέρας»)
2ο Βραβείο: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος («Άμλετ»)
3ο Βραβείο: Νίκος Κουρής («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
  
Γυναικείος ρόλος
1ο Βραβείο: Αγορίτσα Οικονόμου  («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)
2ο Βραβείο: Φαίδρα Δρούκα («Το υπέροχό μου διαζύγιο»)
3ο  Βραβείο: Μαρίνα Ασλάνογλου («Ο πατέρας»)

Σκηνογραφία
1ο Βραβείο: Μανόλης Παντελιδάκης («Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη»)
2ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης  («Το καινούργιο σπίτι»)
3ο Βραβείο: Γιώργος Γαβαλάς («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
 
Ενδυματολογία 
1ο Βραβείο: Νίκος Χαρλαύτης («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
2ο Βραβείο: Ηλένια Δουλαδίρη («Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη»)
3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης («Το καινούργιο σπίτι»)
  
Μουσική σύνθεση
1ο Βραβείο: Μίνως Μάτσας («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
2ο Βραβείο: Σταύρος Γασπαράτος («Άμλετ»)
3ο Βραβείο: Ανδρέας Κατσιγιάννης  («Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»)
  
Σχεδιασμός φωτισμού 
1ο Βραβείο: Bijoux de Kant («Το καινούργιο σπίτι»)
2ο Βραβείο: Σίμος Σαρκετζής («Άμλετ»)
3ο Βραβείο: Σίμος Σαρκετζής («Του Κουτρούλη ο γάμος»)

Σχεδιασμός ήχου
1ο Βραβείο: Σταύρος Γασπαράτος («Άμλετ»)

Η τελετή απονομής των 21ων Θεατρικών Βραβείων διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Χορηγός Θεατρικών Βραβείων: Cardhu Single Malt Whisky
Χορηγός Θεατρικών Βραβείων: Tonotil