Νέα

Τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ» συνεχίζονται

Τα Σικελικά Δράματα, το δεύτερο μέρος των «Μαθημάτων Πολέμου»- της δραματοποιημένης απόδοσης της Ιστορίας του Θουκυδίδη- που παρουσιάστηκαν το Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έγιναν ταχύτατα sold-out, επιστρέφουν στον ίδιο χώρο (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) στις 10-13 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. Η προπώληση ξεκίνησε ήδη, για μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις της χρονιάς, τόσο στο πρώτο (παρουσιάστηκε πέρσι), όσο και στο δεύτερο μέρος της, αμφότερα σε κείμενο και δραματουργία Γιάννη Λιγνάδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Η παράσταση που παίχτηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και ενθουσίασε τους Financial Times, αντλεί υλικό από το δεύτερο μέρος του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Σικελική Εκστρατεία (415-413 π.Χ.) που βρίσκεται στο 6ο,7ο και 8ο βιβλίο του Θουκυδίδη. Θέμα της, η δραματική αποτυχία της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Αθηναίων και των ηγετών τους, όπως ο αμφιλεγόμενος Αλκιβιάδης και η τελική συντριβή τους.

Το Δημήτρη Λιγνάδη πλαισιώνει εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, εκ των οποίων πολύ θετική εντύπωση έχει προκαλέσει ο 16χρονος Ανδρέας Καρτσάτος που έπαιζε και στο πρώτο μέρος των «Μαθημάτων Πολέμου». Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο Θοδωρής Οικονόμου παίζει ζωντανά πιάνο επί σκηνής, ενώ πριν από την έναρξή της προλογίζει η ιστορική σύμβουλος Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.  Συμπεριλαμβάνονται αγγλικοί υπέρτιτλοι.

iΤιμές εισιτηρίων: € 12 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) , € 18 (γενική είσοδος) | Πληροφορίες και Eισιτήρια στο 210 72 82 333 megaron.gr / https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2312

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα