Πρεμιέρες

Τα 6 δυνατά repeat της σκηνής

Από -

Ο χορός των θεατρικών επαναλήψεων καλά κρατεί και η αλήθεια είναι ότι στο ερώτημα «τι να δω;» οι παραστάσεις αυτές προτείνονται ως μια safe επιλογή σε μια σεζόν που ξεκινάει δυναμικά.

«Δείπνο ηλίθιων»

Η υπέροχη παρέα του Σπύρου Παπαδόπουλου επιστρέφει στο Θέατρο Κάππα ανανεωμένη με καινούργιους συνδαιτυμόνες. Οι νέοι καλεσμένοι είναι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και ο Χρήστος Σπανός. Η κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Φρανσίς Βεμπέρ ευτύχησε σε ένα απολαυστικό ανέβασμα χάρη (και) στη δυνατή χημεία του διδύμου Ππαδόπουλος - Δαδακαρίδης. (Θέατρο Κάππα, από 5/10)

«Νίκη»

Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιά­δες αναγνώστες και κατάφερε να συγκινήσει με την αλήθεια του προσωπικού βιώματος του συγγραφέα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική Ιστορία, ανέβηκε πέρυσι από τον Σταμάτη Φασουλή σε μια παράσταση-υπερπαραγωγή με έναν θίασο αξιώσεων. (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από 12/10)

«Relax... Mynotis»

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου έγραψε, σκηνοθέτησε και συμπρωταγωνίστησε πέρυσι με τον Γιάννο Περλέγκα στο «Relax... Mynotis», μια ιδιοφυή αλληγορική σύνθεση με «πρωταγωνιστή» τον Αλέξη Μινωτή, που ξετυλίγεται μπροστά σου και δεν θες να χάσεις ατάκα, ενώ παράλληλα παρακολουθείς ένα δυναμικό πινγκ πονγκ υποκριτικής μαεστρίας. (Θέατρο Τέχνης-Φρυνίχου, από 6/10)

«Η δύναμη του σκότους»

Η Ελ. Σκότη και ο Γ. Χατζηνικολάου σκηνοθετούν ένα από τα σπάνια θεατρικά έργα του Τολστόι, τη «Δύναμη του σκότους», και με μια ευφυή ανάγνωση συστήνουν στο κοινό ένα άγνωστο στους περισσότερους θεατρικό έργο. Το team των ηθοποιών συγχρονίζεται με επιτυχία, παραδίνοντας στην πλατεία μια παράσταση υψηλών αισθητικών προδιαγραφών. (Σύγχρονο Θέατρο, από 7/10)

«Το έξυπνο πουλί»

To έργο που διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν με έμπνευση ο Μάνος Βαβαδάκης και ο Γιώργος Κατσής επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος! Ετοιμαστείτε και πάλι για γέλιο μέχρι δακρύων από μια ομάδα αποφοίτων της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κάποιοι από τους αυριανούς πρωταγωνιστές. (Tempus Verum-­ Εν Αθήναις, από 6/10)

«Η ωραία του Πέραν»

Το ερωτικό ρομάντζο του Δημήτριου Παπαδόπουλου «Η ωραία του Πέραν» γράφτηκε το 1920 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Θεοδώρα Καπράλου κατάφεραν να φέρουν την ιστορία στο σήμερα και να μας πείσουν ότι ένας ανεκπλήρωτος, μοιραίος έρωτας, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, θα συγκινεί πάντα κάποιους από εμάς. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 9/10)

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης