Νέα

Τα «12 Κουπέ» επιστρέφουν στο Ρουφ

Από -

© Υπατία Κορνάρου
© Υπατία Κορνάρου

Από 11 έως 20 Ιουνίου, η Αμαξοστοιχία-Θεάτρο «Το Τρένο στο Ρουφ» παρουσιάζει τη 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ». Καθημερινά από τις 8 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ. δώδεκα ομάδες νέων δημιουργών που ξεχώρισαν μέσα από δεκάδες άλλες, θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες παραστάσεις τους στην αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας.

banner
© Υπατία Κορνάρου
© Υπατία Κορνάρου

Η εμπειρία του εγκλεισμού και της καραντίνας υπήρξε ισχυρό έναυσμα για τη διαμόρφωση της θεματικής του φετινού φεστιβάλ γύρω από τις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, τα υπαρξιακά αδιέξοδα, τις σχέσεις εξουσίας έως την αναζήτηση του βαθύτερου εαυτού.

Οι συμμετέχοντες του 10ου Φεστιβάλ «12 κουπέ» με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Τατιάνα Λύγαρη. © Υπατία Κορνάρου
Οι συμμετέχοντες του 10ου Φεστιβάλ «12 κουπέ» με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Τατιάνα Λύγαρη. © Υπατία Κορνάρου

Η Τατιάνα Λύγαρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ», όπως και της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρο «Το Τρένο στο Ρουφ», τονίζει: «Ο εγκλεισμός και τα ερεθίσματα που προκάλεσε φέτος η πανδημία ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες και οδήγησαν σε μία έκρηξη συσσωρευμένης δημιουργικότητας. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προηγούμενο. Ο αποκλεισμός όμως των εσωτερικών χώρων λόγω των υγειονομικών μέτρων και η αναγκαστική παρουσίαση των performances αποκλειστικά και μόνο στον υπαίθριο χώρο της Αποβάθρας, περιόρισε αναγκαστικά τον αριθμό των συμμετεχόντων και απέκλεισε πολλά από τα θεατρικά και εικαστικά δρώμενα δίνοντας έμφαση κυρίως σε performances σύγχρονου χορού. Η επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση τον Μάιο του 2022 ευχόμαστε να μας επιτρέψει να ζήσουμε και πάλι τη ζεστή θεατρική ατμόσφαιρα των βαγονιών της Αμαξοστοιχίας».

banner

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το Wagon Bar και το Wagon Restaurant της Αποβάθρας θα λειτουργούν αποκλειστικά για τους θεατές των παραστάσεων.

i Δείτε το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ» εδώ | Τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω viva.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου