Νέα

«Συνάντηση θεατρικών μεθόδων» στο Από Μηχανής

Στο Από Μηχανής Θέατρο του Δημήτρη Μυλωνά στο Μεταξουργείο, ο γνωστός σκηνοθέτης, μαζί με το Γιώργο Παλούμπη και τον Κώστα Φιλίππογλου, συμπράττουν για να διδάξουν τις μεθόδους τους σε ένα εντατικό σεμινάριο 60 ωρών συνολικά. Από τις 24 Ιουνίου ως τις 17 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν 20 ώρες με τον κάθε σκηνοθέτη και τη μέθοδό του, ώστε να ενισχύσουν και να βελτιώσουν όλες τις πλευρές της υποκριτικής τους και την θέση τους στη σκηνή.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μυλωνάς πρόκειται να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με τη λεγόμενη ρώσικη μέθοδο του Μιχαήλ Τσέχωφ, η οποία περιλαμβάνει όλων των ειδών τα διαθέσιμα «εργαλεία» που βοηθούν στο χτίσιμο ενός χαρακτήρα και τη δομημένη προσέγγισή του, όπως επαφή με άλλα έργα τέχνης, οργανωμένοι αυτοσχεδιασμοί και εσωτερικοί μονόλογοι. Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παλούμπης στοχεύει στην εύρεση της αλήθειας πάνω στη σκηνή, η οποία προέρχεται τόσο από την επικοινωνία με την ομάδα και τη δημιουργία ενός κώδικα, όσο κι από την απελευθέρωση του ηθοποιού πάνω στη σκηνή, είτε δουλεύει με κείμενο είτε όχι.

Ο Κώστας Φιλίππογλου τέλος, ασχολείται με μία από τις πιο επίκαιρες αυτή τη στιγμή μεθόδους, το θέατρο επινόησης, στο οποίο η διαθεσιμότητα και η εμπιστοσύνη της ομάδας πάνω σε αυτοσχεδιασμο και πειραματισμό με σωματικό τρόπο πάνω στα κείμενα, δίνει το αποτέλεσμα και το ίδιο το έργο. Μετά το πέρας του σεμιναρίου ακολουθεί παρουσίαση των αποτελεσμάτων του και συζήτηση πάνω σε αυτά.

iΑπό 24 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2019 (60 ώρες) από Δευτέρα έως Τετάρτη, 11 π.μ. - 4 μ.μ. Κόστος συμμετοχής: € 300 ανά άτομο. Το σεμινάριο αφορά επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και θεατρολόγους. Για την επιλογή των συμμετεχόντων απαιτείται η αποστολή βιογραφικού σημειώματος στο [email protected] μέχρι και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.| Πληροφορίες: 210 5232097 και [email protected]

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου