Κριτική

Σημάδια στην ομίχλη

Από -

Ένας εκτιμητής έργων τέχνης από τη Νέα Υόρκη καταφθάνει στο τροχόσπιτο μιας πρώην μπαργούμαν για να εκτιμήσει έναν πίνακα, ο οποίος, όπως υποστηρίζει η ίδια, ανήκει στον διάσημο ζωγράφο Τζάκσον Πόλοκ. Το πώς βρέθηκε ο συγκεκριμένος πίνακας σε παλαιοπωλείο και στη συνέχεια στα χέρια της γυναίκας εγείρει ερωτήματα, αλλά αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στους προβληματισμούς που προκύπτουν από τη μεταξύ τους συζήτηση σχετικά με την αυθεντικότητα της τέχνης αλλά και των ανθρώπων, τη θέση της κριτικής και το πόσο υποκειμενική μπορεί να είναι.

Η καλά συντονισμένη παράσταση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου αναδεικνύει, με χιούμορ και δίχως υπερβολές, τη διάσταση των απόψεων των δύο πρωταγωνιστών για τη ζωή και την τέχνη. Κι αν ήταν πιο πυκνός ο χρόνος, το ψυχογράφημά τους θα ήταν ακόμη πιο δυνατό και πιο ενδιαφέρον.

Αποκαλυπτικός και καθηλωτικός ο Νίκος Παντελίδης, δημιουργεί μαζί με τη Ράνια Σχίζα ένα ισχυρό υποκριτικό δίπολο, γεμάτο εντάσεις, υφέσεις και υπαινιγμούς – αρκεί η πολύ εκφραστική ηθοποιός να περιορίσει την τραχύτητα στην εκφορά του λόγου, που δείχνει μεν την ένταση και την απόγνωση που νιώθει, αλλά κοντράρεται με την εσωτερικότητα που έχει επιλέξει για τον ρόλο της και σε κάποιες στιγμές βγαίνει στην επιφάνεια.

VAULT Μελενίκου 26, Βοτανικός, 2130356472. Διάρκεια: 90΄.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου