Νέα

Πρώτη ματιά στη νέα παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

Από -

Μετά το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (θα το δούμε και φέτος στο Τζένη Καρέζη) που σάρωσε πέρυσι, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί ακόμη ένα έργο πάνω στη θεματική της εφηβείας. Ο λόγος για το έργο «Ο γιος» του σαραντάχρονου διακεκριμένου Γάλλου συγγραφέα και δραματουργού Φλοριάν Ζελέρ, που γράφτηκε μόλις το 2018 και θα ανέβει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση της Κοραλίας Σωτηριάδου. Το περιμένουμε στις αρχές του Δεκέμβρη (από 4/12) στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου κι όπως όλα δείχνουν αξίζει η αναμονή. Ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών -τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρη Κίτσο, Γιώργο Μακρή- και μια δυνατή ομάδα συντελεστών (σκηνικά: Ευαγγ. Θεριανού, κοστούμια: Β. Σύρμα, μουσική σύνθεση: Στ. Γασπαράτος, φωτισμοί: Σ. Μπιρμπίλης) αναλαμβάνει να καθοδηγήσει ο έμπειρος σκηνοθέτης πάνω στο έργο που αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της εφηβικής κατάθλιψης, το οποίο μάλιστα διαπρέπει στο Λονδίνο. Έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Kiln τον Φεβρουάριο του 2019, αποσπώντας κριτικές πέντε αστέρων και ολοκληρώνοντας έναν πρώτο κύκλο sold out παραστάσεων, ενώ από τα τέλη Αυγούστου μετακόμισε στο Duke of York's Theatre στο West End του Λονδίνου.

«Ο γιος» είναι το τρίτο μέρος της τριλογίας δύο εξίσου αναγνωρισμένων από την κριτική έργων: «Ο πατέρας» (2014), και «Η μητέρα» (2015). Πρόκειται για την ιστορία του 17χρονου Νικολά, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με το διαζύγιο των γονιών του και τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας από τον πατέρα του. Όταν, λίγο πριν τις απολυτήριες εξετάσεις του, η συμπεριφορά του αλλάζει, εκείνοι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν και να ξυπνήσουν ξανά μέσα του την όρεξη για ζωή. Ποιος όμως μπορεί να σωθεί από τους άλλους χωρίς τη θέληση του; Μέσα από τη διαφορετική οπτική των προσώπων εξελίσσεται η υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και η συζήτηση για ένα κοινωνικό θέμα που μας αφορά όλους.

© φωτογραφιών: Δομινίκη Μητροπούλου

iΙσχύει προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις του θεάτρου έως 16/9 | Προπώληση μέσω viva.gr και στο site του θεάτρου www.nkt.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου