Νέα

Πρώτες φωτογραφίες από τον «Θεό της σφαγής» στο θέατρο Αθηνά

Από -

Δημήτρης Αλεξανδρής, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας και Ευσταθία Τσαπαρέλη υποδύονται τα δύο ζευγάρια «πολιτισμένων» γονέων που συναντιούνται για να συζητήσουν τον «απολίτιστο» καβγά των παιδιών τους στο πολυβραβευμένο και πολυπαιγμένο διεθνώς έργο της Γιασμίνα Ρεζά «Ο Θεός της σφαγής». Την παράσταση που παίζεται στο θέατρο Αθηνά σκηνοθετεί ο έμπειρος Κώστας Φιλίππογλου σε δική του μετάφραση από κοινού με τη Γιώτα Σερεμέτη.

Ο Θεός που προσδιορίζεται από την συγγραφέα ως «ο μόνος που κυβερνάει χωρίς να μοιράζεται την εξουσία του, από την αρχή του κόσμου» κατακτά τους τέσσερις ήρωες στη μαύρη κωμωδία που σατιρίζει τις συγκαλυμμένες νευρώσεις της δήθεν πολιτισμένης Δύσης.

Στη σάτιρα δωματίου της Ρεζά που έγινε ευρέως γνωστή από την ομώνυμη ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, όσο περνάει η ώρα τόσο περισσότερο βγαίνουν εκτός εαυτού οι «πολιτισμένοι» γονείς, τροφοδοτώντας ένα προφορικό πόλεμο με μόνο σύμβουλο τα πιο άγρια ένστικτα τους. Αυτός ο κωμικοτραγικός εκτροχιασμός φτάνει στα όρια της φάρσας, σχολιάζοντας τον παραλογισμό και την πλασματική εντύπωση περί ουσιαστικού εξευγενισμού της αστικής τάξης.

banner

Τα σκηνικά υπογράφει ο Αντώνης Χαλκιάς, τα κοστούμια η Κέλλυ Σταματοπούλου, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και τις φωτογραφίες ο Χάρης Γερμανίδης.

Προπώληση μέσω viva.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου