Νέα

Πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Γιάννη Κακλέα

Από -

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα που θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας με ένα πολύ δυνατό πρωταγωνιστικό καρέ: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης και Ορφέας Αυγουστίδης. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα (15-17/7), ενώ θα ακολουθήσουν το Θέατρο Πέτρας (22/7), το Βεάκειο (23-24/7) και το Κηποθέατρο Παπάγου (28-30/7).

Μετά τον «Ρινόκερο» του Ευγένιου Ιονέσκο, ο Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται με ακόμη ένα σπουδαίο έργο του θεάτρου του παραλόγου και μάλιστα καθοριστικό για το θέατρο του 20ού αιώνα. Καθώς ο σπουδαίος νομπελίστας συγγραφέας ήταν αυτός που επανατοποθέτησε τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης στον πυρήνα της δραματουργίας· κι αυτό είναι που καθιστά το «Περιμένοντας τον Γκοντό» διαχρονικά επίκαιρο και ειδικά σε μια συγκυρία που μας ώθησε να κοιτάξουμε τα πράγματα από μέσα.

Ο άνθρωπος προσεγγίζεται από τον Μπέκετ με κατανόηση και χιούμορ μέσα από μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία της ύπαρξης του. Την ελπίδα του Βλαδίμηρου και του Εστραγκόν ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα δώσει λύση στα αναπάντητα και στα μελλούμενα αποδομεί σταδιακά ο συγγραφέας για να υπογραμμίσει τη ματαιότητα της αναμονής και της πίστης σε έναν από μηχανής θεό που δεν θα έρθει ποτέ.

banner

Συμπρωταγωνιστούν ο Άρης Κακλέας και η Αγγελική Τρομπούκη, η οποία συνυπογράφει και την κινησιολογία της παράστασης μαζί με τον Άρη Σερβετάλη. Τα κοστούμια είναι της Ηλένιας Δουλαδίρη και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Σχετικά Θέματα