Νέα

Πού θα δούμε τη νέα παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου;

Από -

©Γιούλιαν Μόμμερτ
©Γιούλιαν Μόμμερτ

Την ώρα που στην Ελλάδα τα θέατρα βιώνουν -μόνο αυτά- ένα νέο lockdown, στην Ιταλία, μία από τις χώρες που επλήγησαν όσο λίγες στην Ευρώπη από την πανδημία, έχουν τη χαρά να απολαύσουν την τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Χορού του Τορίνο η παράσταση «Ink», την οποία ο σπουδαίος χορογράφος ετοίμασε κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου lockdown.

©Γιούλιαν Μόμμερτ
©Γιούλιαν Μόμμερτ

To σαραντάλεπτο σόου για δύο άνδρες περφόρμερς (Δημήτρης Παπαϊωάννου-Σούκα Χορν), θα παρουσιαστεί για ακόμη δύο παραστάσεις (26-27 Σεπτεμβρίου) στο φεστιβάλ Aperto στη Ρέτζιο Εμίλια, αλλά δυστυχώς δεν θα ταξιδέψει εκτός της Ιταλίας.

©Γιούλιαν Μόμμερτ
©Γιούλιαν Μόμμερτ

Παρόλα αυτά, ο ακατάβλητος καλλιτέχνης ετοιμάζει ήδη τη νέα του δουλειά που πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Repubblica» μίλησε για το νερό, ένα στοιχείο που του αρέσει να χρησιμοποιεί και θα το δούμε και στη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά επεσήμανε πως δεν έχει καταλήξει ακόμη σε τίτλο ούτε έχει αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ο ίδιος ως χορευτής. Πρόκειται πάντως για μία μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή (Ίδρυμα Ωνάση, Φεστιβάλ της Αβινιόν, Μπιενάλε Χορού της Λυόν, κ.ά.) με εφτά χορευτές που προέκυψαν για πρώτη φορά από διεθνές κάστινγκ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μετά τις είκοσι μία προγραμματισμένες παραστάσεις στην Αθήνα, η παράσταση θα ταξιδέψει στο Παρίσι.


INK (2020) a new project by DIMITRIS PAPAIOANNOU from Dimitris Papaioannou on Vimeo.