Θέμα

Πόσες φορές θα κατεβούμε φέτος στον Πειραιά;

Από -

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεσπόζει στο μεγάλο λιμάνι με το επιβλητικό του κτίριο και βρίσκεται για τα καλά σε τροχιά πλουραλισμού και ανάπτυξης. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Νίκος Διαμαντής φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της διαχείρισης ενός μεγάλου οργανισμού, καθιστώντας το σημείο πολιτιστικής αναφοράς – και όχι μόνο για τον Πειραιά. Γιατί, αλήθεια, ποιος θεατρόφιλος δεν θα ενδιαφερθεί φέτος να κατεβεί στο λιμάνι για να δει κάποια –αν όχι όλες– από τις παραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου;
 Ήδη παίζεται ο «Γλάρος», το τσεχωφικό αριστούργημα για τη ζωή και την τέχνη, στην πολυαναμενόμενη σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Ο σκηνοθέτης, ακολουθώντας μια γραμμή ακραίας αφαίρεσης, στηρίζεται για ακόμη μία φορά σε ένα εξαιρετικό καστ: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Κουρή, Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Χατζόπουλο, Δημήτρη Ήμελλο, Άλκηστις Πουλοπούλου κ.ά.
 

Οι παραστάσεις του Μιχαήλ Μαρμαρινού, που έχει αναπτύξει έναν προσωπικό κώδικα ερευνητικής μελέτης πάνω στα κείμενα, σίγουρα προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού. Η σκηνοθεσία του στο θρυλικό «Λεωφορείον ο πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς ανήκει στις «εκπλήξεις» της σεζόν και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη σύνδεση που πρόκειται να κάνει μεταξύ των αλύτρωτων προσώπων του έργου και κάποιων πιο κοντινών σε εμάς, σε μια εξίσου σκληρή εποχή κατάρρευσης ονείρων . Στο ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά η Μαρία Ναυπλιώτου. (Από 2/2)

Ο Νίκος Διαμαντής  θα παραδώσει με τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι μια τόσο διαχρονική και τόσο απαραίτητη «ιερή παραβολή για το καλό». Στον ρόλο του πρίγκιπα ­Μίσκιν θα δούμε τον Πέτρο Φιλιππίδη και μαζί του μια εκλεκτή ομάδα: Γ. Στάνκογλου, Μ. Κίτσου, Λ. Παπαληγούρα, Γ. Φέστα κ.ά. (Από 13/4)

Η Ρούλα Πατεράκη  θα σκηνοθετήσει (από 11/12) το πρώτο από τα τέσσερα έργα της σειράς «Women selfies», το «Κακά θηλυκά, κι ανάποδα, οι γυναίκες», που στηρίζεται στην ποιητική συλλογή του ­Γιώργου Βέλτσου «Γυναίκες». Οι υπόλοιποι σκηνοθέτες είναι οι Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, ­Ευαγγελία Μπασδέκη και Μαριάννα­ Καβαλλιεράτου, οι οποίοι σκηνοθετούν αντίστοιχα κείμενα που εντρυφούν δημιουργικά και πολύπλευρα στη γυναικεία φύση.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης