Νέα

Πώς χορεύονται οι έννοιες και οι συλλογισμοί;

Από -

Με όπλο τους τις οπτικά ισχυρές εικόνες που δημιουργούν από το συνδυασμό των ακροβατικών και της μουσικής, τα μέλη της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» μας προσκαλούν στην τελευταία τους δουλειά. Το «La μπάντα de la nada» είναι μία περφόρμανς με ζωντανή μουσική και ακροβασία, που έρχεται στο Θέατρο Ροές στο Γκάζι, στις 18&19, 24-26 Μαΐου στις 9.30 μ.μ.

Ο τίτλος που θα μεταφραζόταν στα ελληνικά μάλλον ως «Η μπάντα του τίποτα» δημιουργεί απορίες και ερωτήματα σχετικά με την περφόρμανς, η οποία φαίνεται να βασίζεται ακριβώς σε αυτό: Στην οπτικοποίηση φιλοσοφικών, υπαρξιακών, ίσως και κοινωνικών ερωτημάτων που βασανίζουν τους περφόρμερς ( Αμέντας Γεώργιος, Αντωνίου Κλέων, Bentancor Camilo, Μαλκότσης Ερμής, Σουγιουλτζή Χριστίνα ). Προκειμένου να αναζητήσουν τις απαντήσεις σε αυτά, χορεύουν, ακροβατούν, κατασκευάζουν και ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική, ακόμη κι αν χρειαστεί μια «διαρκής αναμονή» όπως αναφέρουν στον υπότιτλο.

Η ομάδα, από το 2003 που ιδρύθηκε από την Χριστίνα Σουγιουλτζή και τον Camilo Bentancor, λατρεύει να αμφισβητεί και να καταρρίπτει τα όρια που η ίδια θέτει, δημιουργώντας παραστάσεις με μεγάλο αισθητικό ενδιαφέρον και καλλιτεχνική τόλμη. Μέσα από τις τεχνικές του τσίρκου, το πνεύμα των ακροβατικών και την επικοινωνιακή ιδιαιτερότητα της performance, η ομάδα αναμετράται με σπουδαία κείμενα (όπως το «Μάστερ και Μαργαρίτα» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ-αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά στις 23/7 στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) και συμπράττει πολύ σημαντικές συνεργασίες (όπως με τους Χαϊνηδες στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου), δίχως να παραλείπει την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω καθημερινών μαθημάτων και workshops στο χορό και στα ακροβατικά.


©Φωτογραφιών M.Arnaoutoglou

Δείτε το τρέιλερ του «La μπάντα de la nada»

iΘέατρο Ροές | 18,19 & 24-26 Μαίου στις 9.30 μ.μ. | διάρκεια 75 λεπτά | Τιμές εισιτηρίων: € 12, φοιτητικό € 10, ανέργων € 8 Προπώληση € 10, φοιτητικό € 8, ανέργων € 8. | www.ticketservices.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα