Νέα

Ποιον ήρωα της αρχαιότητας θα ερμηνεύσει ο Μιχάλης Σαράντης;

Από -

Γιώργος Νανούρης-Μιχάλης Σαράντης
Γιώργος Νανούρης-Μιχάλης Σαράντης

Ο Γιώργος Νανούρης από την πρώτη του σκηνοθεσία, έχει κάνει αίσθηση για την οξύτητα και την ποιητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα των έργων αλλά και για τις αισθητικές του προτάσεις/προβληματισμούς για το τι πραγματικά σημαίνει το θέατρο. Τον ερχόμενο Οκτώβρη θα σκηνοθετήσει για πρώτη φορά τραγωδία και μάλιστα σε κλειστό χώρο. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό ανέβασμα αλλά για μια σπουδή και θα έχει ως πρωταγωνιστή έναν ηθοποιό, ο οποίος έχει κάνει άλματα στο θέατρο.

Ο εξαιρετικός Μιχάλης Σαράντης θα είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Αίαντας-Μια σπουδή» που θα κάνει πρεμιέρα στο Βεάκη. Ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, ο καλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων μετά το θάνατο του Αχιλλέα, με το βάρος της αδικίας στις πλάτες του γίνεται έρμαιο της Αθηνάς και με τις πράξεις του, ο περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος, γεμάτος απόγνωση οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Ο Νανούρης πατώντας στη μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ξανά διαβάζει την τραγωδία του Σοφοκλή για να στήσει μια παράσταση με του θεατές πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Δηλαδή οι θεατές θα βλέπουν τη δράση και ταυτόχρονα το θέατρο. Μαζί με τη σωματικότητα θα υπάρχει και μια απροσδόκητη εικαστική ματιά στην παράσταση καθώς ο ζωγράφος Αποστόλης Χαντζαράς θα βρίσκεται συνέχεια πάνω στη σκηνή ζωγραφίζοντας. Παράξενο…αλλά ωραίο το πάντρεμα των τεχνών, όπως ωραία είναι και η φόρα με την οποία μπαίνουν νέοι επιχειρηματίες όπως ο νεαρός Μάριος Τάγαρης, δηλώνοντας εμπιστοσύνη σε σκηνικά εγχειρήματα.