Νέα

Ποιοι είναι οι «Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο»;

Τα πάνω κάτω έρχεται να φέρει στο θέατρο Χυτήριο η θεότρελη κωμωδία του Αντώνη Καλομοιράκη «Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο», που θα δούμε σε avant première για τους αναγνώστες του athinorama.gr στις 31 Οκτωβρίου. Γνωστός από τη συμμετοχή του στην παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» και το τηλεοπτικό «Καφέ της Χαράς» προχωρά στη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα μετά τον «Άνδρα με την Πουά Γραβάτα».

Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Νικόλας Παπαδάκης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη συμπρωταγωνιστούν με τον σκηνοθέτη σε ένα έργο που το ένα απροσδόκητο γεγονός φέρνει το άλλο.

Ο Αχιλλέας, ένας διάσημος ηθοποιός και η σύντροφος του Υακίνθη, μια αψυχολόγητη ψυχολόγος καταφεύγουν κατόπιν έξωσης της σπιτονοικοκυράς τους στο σπίτι του κολλητού τους, Οδυσσέα. Στο σπίτι, όμως, του Οδυσσέα φιλοξενούνται επίσης ένας φίλος του «γκάου», και η εκρηκτική Τάνια, η οποία καταζητούμενη από την αστυνομία αναζητά κι εκείνη άσυλο.

banner

Αυτή η ετερόκλιτη πεντάδα έρχεται αντιμέτωπη με ανεξέλεγκτα αδιέξοδα που προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων. Γέλιο το οποίο κόβεται απότομα όταν ο Αχιλλέας σε μια νυχτερινή κρίση ζήλιας αποφασίζει να δολοφονήσει την Υακίνθη. Μία σφαίρα, ένα όπλο, μια σκανδάλη κι ένα πτώμα (ή μήπως είναι περισσότερα) που κανείς δεν ξέρει ποιανού είναι, συνθέτουν μια νύχτα φρενίτιδας στην οποία τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως φαίνοται.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου