Νέα

Ποιες παραστάσεις του Δημήτρη Μυλωνά θα δούμε τον Οκτώβριο

Ενόψει των συνθηκών, οι παραστάσεις «Το δάνειο» και «Το λαμπρό διαζύγιό μου» που παρουσίασε ο Δημήτρης Μυλωνάς στο θέατρο Χυτήριο, ολοκληρώνονται νωρίτερα. Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, πρόκειται να ανανεώσουν το ραντεβού τους με το θεατρόφιλο αθηναϊκό κοινό στο Από Μηχανής Θέατρο.

Στο «Δάνειο», ο συγγραφέας της «Μεθόδου Γκρόνχολμ» Τζόρντι Γκαλθεράν δημιουργεί ένα κωμικό μπραντεφέρ μεταξύ Δημήτρη Μυλωνά και Σωτήρη Χατζάκη. «Θα σας το πω απλά: αν δεν μου δώσετε το δάνειο, θα πηδήξω τη γυναίκα σας» απειλεί ο απελπισμένος Αντόνιο τον τραπεζίτη, αναδεικνύοντας μια διαφορετική πλευρά των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Η παράσταση θα επιστρέψει από τις 11/11, κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ. και κάθε Πέμπτη στις 9 μ.μ.

Τις Παρασκευές (9 μ.μ.) και Σάββατα (6 μ.μ.) από τις 6/11, τη σκυτάλη παίρνει η πενηντάχρονη ηρωίδα της Ιρλανδής Τζέραλντιν Άρον στον κωμικοτραγικό μονόλογο «Το λαμπρό διαζύγιό μου», το πλέον επιτυχημένο έργο της συγγραφέα. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου ξεδιπλώνει επί σκηνής τη μεγάλη συναισθηματική παλέτα της Άντζελα, όταν αυτή έρχεται αντιμέτωπη με το διαζύγιό της και καλείται να ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή της. «H ζωή μιας γυναίκας είναι κάτι σαν γεύμα» εξομολογείται. «Ο άντρας είναι κάτι σαν επιδόρπιο. Καλό είναι να φας και το επιδόρπιο, αλλά μη ξεχνάτε, όλα τα δυσάρεστα, π.χ. χοληστερίνη, πάχος, ζάχαρο και εν τέλει τύφλωση, προκαλούνται συνήθως όχι από το φαΐ, αλλά από τα επιδόρπια». Και στις δύο παραστάσεις τα σκηνικά υπογράφει η Έρση Δρίνη, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Παύλος Κατσιβέλης και τους φωτισμούς ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

i Προπώληση μέσω viva.gr.

Σχετικά Θέματα