Νέα

Ποια είναι η υπερπαραγωγή που ετοιμάζει ο Ελληνικός Κόσμος για τη νέα σεζόν;

Από -

Τον χειμώνα που μας πέρασε αναμετρήθηκε με ακόμη ένα έργο του Καρόλου Ντίκενς, την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία». Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη που τη νέα θεατρική σεζόν 2019-2020 ετοιμάζεται να ανεβάσει μια διασκευή του «Όλιβερ Τουίστ» με βασικό κοινό τα παιδιά στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Όπως πάντα υπογράφει την απόδοση, τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία της υπερπαραγωγής που σίγουρα θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους μέσα από τη διαχρονική ιστορία του Ντίκενς την οποία ζωντανεύει ένας 20μελής θίασος. Πρωταγωνιστούν οι Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Κωστής, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Αντουλινάκη, Τατιάνα Μελίδου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ρίνος Τζάνης. Στο ρόλο του Όλιβερ Τουίστ θα δούμε τον νέο ηθοποιό Διονύση Πιφέα.

Ο ήρωας-σύμβολο, που έχει εμπνεύσει αμέτρητες κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο, ζωντανεύει μέσα από τη ζοφερή πραγματικότητα της Αγγλίας του 19ου αιώνα για να μας μιλήσει για τις ανθρώπινες αξίες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε μία κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων και ανισοτήτων. Μια κοινωνία που θυμίζει πολύ τη δική μας. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του νεαρού Όλιβερ είναι ότι καταφέρνει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ηθική του μέσα σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας, αποτελώντας ένα φάρο ελπίδας, αθωότητας και αλήθειας.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης από τη Μαρία Φιλίππου αλλά και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και οι στίχοι των τραγουδιών Γιάννη Οικονόμου, που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής, δημιουργούν μια επιβλητική ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζει τον λογοτεχνικό κόσμο του Κάρολου Ντίκενς μέσα από τη ματιά της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

i«Όλιβερ Τουίστ» | Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος | Από 19 Οκτωβρίου | Προπώληση μέσω viva.gr |

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου