Νέα

«Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη»: Αποκλειστικές πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση Λαζόπουλου-Θεοδωρόπουλου

Από -

Ήδη από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς είχαμε ακούσει για την συνεργασία του Λάκη Λαζόπουλου με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο σε μια παράσταση με θέμα τη ζωή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ανάμεσα σε άλλα γνωστά αλλά και νέα έργα που θα ανέβουν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Ο λόγος για την κωμωδία «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη», ένα κείμενο που υπογράφει ο Λάκης Λαζόπουλος σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

banner

Ο Λάκης Λαζόπουλος, μετά από αρκετά χρόνια αποχής, επιστρέφει στη συγγραφή με ένα έργο που επικεντρώνεται στη μορφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ιδωμένη μέσα από τα μάτια δυο ανθρώπων που έζησαν κοντά του. Η φιλόδοξη θεατρική παραγωγή επιχειρεί να ρίξει φως στην αμφιλεγόμενη ιστορία της ζωής του οπλαρχηγού της ελληνικής επανάστασης -που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η ακριβής πατρότητα και καταγωγή του- αναζητώντας τι θα μπορούσε να μας πει και πόσο επίκαιρος θα μπορούσε να είναι ο Καραϊσκάκης σήμερα 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. Οι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας θα ανακοινωθούν σύντομα κι εμείς θα περιμένουμε τον Καραϊσκάκη σχεδόν μπεκετικά.

Επί σκηνής στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου θα δούμε την Ελένη Ουζουνίδου και τον Σπύρο Γραμμένο, ο οποίος έχει αναλάβει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και την επιμέλεια της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου και η κίνηση της Σεσίλ Μικρούτσικου.

banner

­© φωτογραφιών Δομνίκη Μητροπούλου

Σχετικά Θέματα