Πρεμιέρες

Πέντε παραστάσεις ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα και καλύπουν όλα τα γούστα

Από -

Έρωτας, χρήμα και σύγχρονα αδιέξοδα συναγωνίζονται στις πρεμιέρες της εβδομάδας μέσα από κλασικό ρεπερτόριο, σύγχρονες κωμωδίες και έργα σε πρώτη παρουσίαση.

#1 «Good People»

Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους επέλεξε για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο το έργο του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε μια εργατική συνοικία της Βοστώνης, μια γυναίκα αντιμετωπίζει την απομυθοποίηση του αμερικανικού ονείρου. Παίζουν οι: Τάσος Γιαννόπουλος, Aurora Marion, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζωή Ρηγοπούλου κ.ά. (Αποθήκη, από 30/10)

#2 «Ένα ξύπνημα της άνοιξης»

Οι απόφοιτοι του Ωδείου Αθηνών σε μια παράσταση-μανιφέστο εναντίον του συντηρητισμού, που βασίζεται στο τολμηρό έργο του Βέντεκιντ. Μια παρέα εφήβων αφυπνίζεται σεξουαλικά ενάντια στην καταπιεστική κοινωνία που τους περιβάλλει. Σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Λιακόπουλος και παίζουν οι: Ιωάννα Χλόη Βούλγαρη, Χριστίνα Κυπραίου, Γιώργος Μπουφίδης, Θησέας Παπαπαναγιώτου κ.ά. (Σφενδόνη, από 30/10)

banner

#3 «Η κληρονομιά»

Στη Γαλλία του 18ου αι. και ενώ το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει, οι ήρωες της «Κληρονομιάς» υποβάλλονται σε ένα ισχυρό crash test: έρωτας εναντίον χρήματος. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Νταλιάνης και παίζουν οι Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Γιάννης Σοφολόγης κ.ά. (Από Μηχανής, από 31/10)

#4 «Μισά-Μισά»

Δύο αδέρφια ξαγρυπνούν πάνω από την ετοιμοθάνατη μητέρα τους, ώστε να μοιραστούν την περιουσία της και να ελαφρύνουν τα οικονομικά τους αδιέξοδα. Ο Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Αντώνη Κρόμπα στη «δηλητηριώδη κωμωδία» των Ζ. Σάντσεθ και Π. Γκόμεθ που αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση και τις αδελφικές σχέσεις. (Μικρό Παλλάς, από 2/11)

#5 «Μια μέρα πριν»

Στο βαγόνι ενός συρμού διαδραματίζεται το έργο της Ιώς Αρματά που σκηνοθετεί ο Τάσος Φραγκιάς. Μια τυχαία συνάντηση δύο αγνώστων δίνει το έναυσμα για τη χαρτογράφηση της εσωτερικής διαδρομής ανθρώπων και καταστάσεων που βρίσκονται στο περιθώριο της σημερινής κοινωνίας. Ερμηνεύουν οι: Ερνέστος Βουτσίνος, Βίκυ Μπόλοση, Νίκος Παπαδάκης κ.ά. (ΠΚ, από 2/11)

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου