Νέα

Παράσταση-ωδή στην κινέζικη κουλτούρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από -

Στο πλαίσιο των εορτασμών του παραδοσιακού Κινέζικου Μεσοφθινοπωρινού Φεστιβάλ, η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και ο Δήμος Πειραιά ενισχύουν την αμοιβαία φιλία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας με την μουσικοχορευτική παράσταση «Επιστροφή από τον πόλεμο», η οποία θα παρουσιαστεί για τρεις παραστάσεις (20-22 Σεπτεμβρίου) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η παράσταση «Επιστροφή από τον πόλεμο» θα ανέβει για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από μια πολυπληθή ομάδα συντελεστών, επιφανών Κινέζων καλλιτεχνών, από οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, η Ένωση Κινέζων Μουσικών και η Ομοσπονδία Λογοτεχνίας και Τέχνης της Κίνας, με τη συμμετοχή της International Master Philharmonic Orchestra. Πάνω από 150 πρωτότυπα κοσμήματα και ενδύματα μεταδίδουν την αισθητική της παραδοσιακής κινέζικης κουλτούρας επί σκηνής, επιφυλάσσοντας μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία σε μία παράσταση: κινέζικους χορούς, σύγχρονη τεχνολογία πολυμέσων, αλλά και 20 πρωτότυπα μουσικά κομμάτια που αντλούν από το χθες και το σήμερα.

Πρόκειται για την πρώτη παράσταση που συνδυάζει το κινέζικο «Βιβλίο των Ωδών», από το οποίο είναι εμπνευσμένη, με δυτική μορφή τέχνης. Βασισμένο σε λαϊκές ιστορίες, το «Βιβλίο των Ωδών» είναι η παλαιότερη συλλογή της κινεζικής ποίησης και αποτελείται από έργα λαϊκών συγγραφέων -που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 7ο αιώνα π.Χ.- με αναφορές στην ιδεολογία, στη θρησκεία, στα ήθη και τα έθιμα της Κίνας. Θεωρείται από πολλούς μελετητές ως το ανατολικό «Έπος του Ομήρου» αφού μοιράζονται την ίδια περίοδο δημιουργίας, το ίδιο ύφος και την ίδια ιστορική αξία. Το μυθολογικής υφής κείμενο εξυμνεί την αγάπη και την εργασία, αντανακλά όμως και τη νοσταλγία, τη δυσαρέσκεια και την οργή του λαού εναντίον της καταπίεσης και του εκφοβισμού.

iΔημοτικό Θέατρο Πειραιά | 20-22 Σεπτεμβρίου | 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Με ελληνικούς υπότιτλους | Πληροφορίες: www.dithepi.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου