Κριτική

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!

Από -

Η Κική καταφθάνει στο σπίτι της καλύτερής της φίλης Δήμητρας, αφού ο άντρας της μόλις της ανακοίνωσε ότι θέλει να χωρίσουν. Την επόμενη ημέρα πρόκειται να παντρέψει τη Νατάσα, την τρίτη φίλη της παρέας, οπότε πρέπει πάση θυσία να ηρεμήσει για να παραστεί στο μυστήριο. Μόνο που λίγο αργότερα εμφανίζεται στο σπίτι της Δήμητρας, εξίσου αναστατωμένη, η Νατάσα... Από αυτήν τη βάση διακλαδώνονται στο έργο του Καπουτζίδη οι επιμέρους ιστορίες, στις οποίες φυσικά επιφυλάσσει τις απαραίτητες για την επίτευξη του κωμικού ανατροπές κι εκπλήξεις, με στόχο να αναρωτηθεί πάνω στις σχέσεις.

Τι μας οδηγεί στις επιλογές μας; Υπάρχει το άλλο μας μισό; Πώς έχουν επιδράσει στις ερωτικές γνωριμίες τα social media; Πόσο ανοιχτόμυαλη είναι η ελληνική κοινωνία; Όλα αυτά με το ένδυμα μιας κωμωδίας, όχι ανατρεπτικής ή μη αναμενόμενης, αλλά πάντως καλοκουρδισμένης, με ατάκες, με χρήση των βασικών κωμικών εργαλείων κι ευρήματα που λειτουργούν ωραία, αλλά πάνω απ’ όλα μιας κωμωδίας με «μηνύματα», που απευθύνονται στα πουριτανικά αντανακλαστικά μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Βέβαια, αν και η ανάγκη του συγγραφέα να ακουστεί είναι θεμιτή, και κυρίως αναγκαία, σε σημεία το έργο ακούγεται διδακτικό και κατεβαίνει σαν κήρυγμα στην πλατεία.

Κατά τ’ άλλα η παράσταση, την οποία σκηνοθετεί ο συγγραφέας, χαρίζει απλόχερα το γέλιο. Πρωταγωνιστεί μια ωραία ομάδα νέων ηθοποιών οι οποίοι, αν και ανά στιγμές επιδίδονται στο «τυπικό» υστερικό παίξιμο της κωμωδίας, υποστηρίζουν αυτό που κάνουν, έχουν κέφι και το μεταδίδουν. Η Μαριλού Κατσαφάδου, στον αβανταδόρικο ρόλο της Κικής, είναι ιδιαίτερα απολαυστική, αλλά συνολικά όλη η ομάδα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ανθή Σαββάκη, Κατιάνα Μπαλανίκα, Γιώργος Σαββίδης, Απόστολος Ψαρρός κ.ά.

banner

ΗΒΗ Σαρρή 27, Ψυρρή, 2103213112. Διάρκεια: 90΄.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα