Νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο του Κουτρούλη

Με φουστανέλες και νυφικά βγήκαν στους δρόμους οι συντελεστές της παράστασης «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Α. Ρ. Ραγκαβή. Ο Νίκος Κουρής στον ρόλο του πλούσιου ράφτη Εμμανουήλ Κουτρούλη που χρίζεται υπουργός χάρη στον πανούργο υπηρέτη του μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της ματαιόδοξης Ανθούσας ηγούνται ενός ωραίου θιάσου (Κώστας Κορωναίος, Ευγενία Σαμαρά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Τσώτσης, Γιώργος Σουλεϊμάν, Τάσος Ροδοβίτης, Αντώνης Κυριακάκης, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος) που θ’ ανάψει τα αίματα των θεατών παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδόντας στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου από τις 23/10.

Η Σμαράγδα Καρύδη που έχει αναλάβει τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία της παράστασης συνεργάζεται με τον Γιώργο Γαβαλά στα σκηνικά, τον Νίκο Χαρλαύτη στα κοστούμια και τον Μίνωα Μάτσα στη μουσική. Τους στίχους έγραψε ο Σοφία Καψούρου. Οι χορογραφίες είναι της Μπέττυς Δραμισιώτη και οι φωτισμοί του Σίμου Σαρκετζή.

Το έργο θα παρουσιαστεί στη γλώσσα την οποία γράφτηκε, μετά από κάποιες αναγκαίες περικοπές που έγιναν για την δραματουργική οικονομία της παράστασης, καθώς και με κάποιες εμβόλιμες σύγχρονες προσθήκες κειμένων και πρωτότυπων τραγουδιών, παντρεύοντας το τότε με το σήμερα, σ’ ένα γάμο διαχρονικά κωμικοτραγικό, παρόμοιο με του Κουτρούλη.

Σχετικά Θέματα