Φεστιβάλ Αθηνών

Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών αυτήν την εβδομάδα

Θέατρο και χορός, ελληνική και ξένη δημιουργία συναντιούνται στους χώρους της Πειραιώς 260.

«In situ»

Αφορμή για να επισκεφθούμε έναν ωραίο μουσειακό χώρο μάς δίνει η Έλενα Αντωνίου. Η Κύπρια καλλιτέχνις, επιχειρώντας να αναγάγει την ανθρώπινη παρουσία σε αέναο έργο τέχνης, ξεκινά τη δράση της με μια περιήγηση στα εκθέματα του μουσείου ως επισκέπτρια και στη συνέχεια γίνεται ζωντανό έκθεμα δίπλα στα ίδια τα ευρήματα. (Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, 5-13/6)

«Ζιζέλ»

Ο γνωστός χορογράφος Κώστας Τσιούκας, πιστός στην υπόθεση του διάσημου μπαλέτου του ρομαντισμού, τη φέρνει στο σήμερα, συνδυάζοντας στοιχεία της γκοθ και ποπ κουλτούρας με τη νεο-ρομαντική μουσική και τους κλασικoύς ζωγράφους. Χορευτικά ακουμπά σε σύγχρονους κινησιολογικούς κώδικες. (Πειραιώς 260, 5-6/6)

«Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό)»

Στο ντεμπούτο της στο φεστιβάλ η σκηνοθέτις Έλενα Καρακούλη σχολιάζει την τάση του ανθρώπου να εθελοτυφλεί, μέσα από το έργο του Ισπανού Χουάν Μαγιόργκα, βασισμένο στο πραγματικό γεγονός της επίσκεψης του Ερυθρού Σταυρού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίν (1944). Με τους Ν. Ψαρρά, Θ. Δήμου. (Πειραιώς 260, 7-10/6)

«Οι αγνοούμενοι»

Στον περσινό «Αποχαιρετισμό», οι Κολομβιανοί Mapa Τeatro «έπαιξαν» με σύμβολα της πατρίδας τους και τώρα επανέρχονται με ένα νέο τρίπτυχο, το οποίο αποκαλύπτει τις ανατροπές και τις εύθραυστες ισορροπίες που κυριαρχούν στην Κολομβία σήμερα. (Πειραιώς 260, 11-12/6 – με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους)

«Η σινε-παρμένη»

Η Ηλέκτρα Γεννατά, η Μαρία Θρασυβουλίδη και ο Θύμιος Κούκιος πρωταγωνιστούν στη site specific παράσταση του Θανάση Χαλκιά, η οποία βασίζεται στη νουβέλα «Η αφηγήτρια ταινιών» του Ερνάν ­Ριβέρα Λετελιέρ και θα παρουσιαστεί σε θερινά της πόλης. (Ζέφυρος 4/6, Βοξ 11/6, Στέλλα 18/6)

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου