Νέα

Οι ντραγκ κουίν αφηγούνται ιστορίες στα παιδιά

Από -

Το Φεστιβάλ Αθηνών έχει αφιερώσει συνολικά τη φετινή του διοργάνωση στη διαφορετικότητα και στο δικαίωμα να είσαι αυτό που θέλεις. Στο πλαίσιο αυτό η Πειραιώς 260 φιλοξενεί το πρόγραμμα διαδραστικών αφηγήσεων για παιδιά της Δώρας Ανδρουλιδάκη Over the rainbow story time. Μετά την επιτυχία του προγράμματος στο Βερολίνο με το «Drag Queen Story Hour», έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει στα παιδιά γύρω από την έννοια της ρευστότητας του φύλου. Δύο ντραγκ κουίν, οι Socrates και Holly Grace, συστήνονται σε γονείς και παιδιά και αφηγούνται ιστορίες με τη συνοδεία μουσικής, με στόχο να τους φέρουν σε επαφή με θετικά παραδείγματα κουίρ ατόμων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο της Πειραιώς 260 στις 29 και 30 Ιουνίου. Η εξοικείωση των παιδιών με την έννοια της ρευστότητας του φύλου συνεισφέρει στη δημιουργία ενός κόσμου που κατανοεί την ελευθερία του ατόμου να επιλέγει, να εκφράζεται, να συνάπτει σχέσεις που βασίζονται στην αποδοχή, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη, ενώ παράλληλα μειώνει το φόβο απέναντι στη διαφορετικότητα.
Όπως δηλώνουν οι συντελεστές: «Θέτουμε ως στόχο την πρώιμη ευαισθητοποίηση γι' αυτό και απευθυνόμαστε σε μικρές ηλικίες, αφού θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η έκθεση στην ποικιλομορφία για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την πρόληψη φαινομένων όπως το bullying και ο ρατσισμός».

i «Drag Queen Story Hour» | 29 & 30 Ιουνίου στις 7.15 μ.μ. | Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το [email protected] για να προμηθευτούν το δελτίο συμμετοχής. Στην εκδήλωση θα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικοι εφόσον συνοδεύουν ένα ή περισσότερα παιδιά.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου