Πρεμιέρες

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12)

Από -

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.

«8 Γυναίκες»

Μια μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμος, μια καμαριέρα, μια απρόσκλητη επισκέπτρια, ένας άντρας που δεν εμφανίζεται ποτέ και ξαφνικά... ένας φόνος! Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το ευφυές έργο του Ρομπέρ Τομά με πρωταγωνίστριες τις
Ι. Ασημακοπούλου, Κ. Γκουλιώνη, Ν. Δραγούμη, Ν. Κοτσαηλίδου, Ά. Κωνσταντίνου,
Μ. Ψάλτη και άλλους (από 1/12).

«Marivaudage»

Οι Κ. Καρβούνη, Θ. Μεταξά, Ι. Νασιοπούλου, Μ. Πανάδης, Φ. Συμεωνίδης, Γ. Φριντζήλας παίζουν μπροστά από δύο κάμερες που τους ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης. Η παράσταση της Μάρθας Φριντζήλα χρησιμοποιεί ως καμβά την «Κληρονομιά» του Μαριβό για να ερευνήσει τις αγκυλώσεις του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του (από 25/11).

banner

«Όπως πάει το ποτάμι»

© Nikos Pantazaras
© Nikos Pantazaras

Ο Γιάννης Λεοντάρης σκηνοθετεί το έργο του Μάρτιν Σέρμαν και, προσπαθώντας να διαχειριστεί σκηνικά τον έρωτα ανάμεσα στον ηλικιωμένο Μπο (Π. Μουστάκης) και τον νεαρό Ρούφους (Μ. Καρατζογιάννης), ανατρέπει τα στερεότυπα περί «κανονικότητας». Η διαφορετικότητα γίνεται σεβαστή στην πράξη, όταν γίνεται αντιληπτή ως πανανθρώπινη συνθήκη (από 26/11).

«Παληές ιστορίες και συγκινήσεις που μοιάζουν σήμερα ανοησίες»

Η παράσταση-ντοκουμέντο του Σταύρου Στάγκου βασίζεται σ’ ένα γράμμα του 1929 και σε μαρτυρίες των εναπομεινάντων Ελλήνων κατοίκων της Σωζόπολης για να μελετήσει την εθνική συνείδηση σήμερα. Παίζουν:
Γ. Φέστα, Χ. Μαυρουδής, Δ. Αποστολόπουλος (από 29/11).

«Terror reloaded»

Το δυνατό δικαστικό θρίλερ του Φέρντιναντ φον Σίραχ, που αναπαριστά τα γεγονότα μιας πολύκροτης φανταστικής δίκης για την κατάρριψη επιβατικού αεροπλάνου, σκηνοθετεί ο Γιώργος Οικονόμου. Οι Μ. Ασλάνογλου, Β. Παλαιολόγος, Μ. Αλικάκος, Γ. Σπάνιας, Δ. Λιόλιος, Β. Ταμπαροπούλου αναλαμβάνουν τους ρόλους δικαστών και μαρτύρων, ενώ οι θεατές αυτούς των ενόρκων (από 28/11).

«2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα»

Το έργο του Πασκάλ Ραμπέρ ανεβαίνει ανά τον κόσμο με τον ίδιο τίτλο, με διαφορετικούς ηθοποιούς, αλλά πάντα με σκηνοθέτη τον ίδιο το συγγραφέα. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη συγκρουσιακή σχέση δυο αδελφών τις οποίες υποδύονται η Μυρτώ Αλικάκη και η Γιούλικα Σκαφιδά (από 29/11).

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου