Θέμα

Οι «Ιστορίες καθ’οδόν» επιστρέφουν από το Εθνικό Θέατρο

Οι απολαυστικότατες «Ιστορίες καθ’οδόν Νο2» του Εθνικού Θεάτρου έρχονται για να μας συντροφεύσουν στον ανοιχτό χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», από 25 Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Από το 2017 ο θίασος της παράστασης «Ιστορίες καθ’οδόν» περιόδευσε με ένα λεωφορείο σε διάφορες περιοχές της Αττικής ως μέρος της δημιουργικής δράσης «Θέατρο Express» του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος, η παράσταση επιστρέφει αναδιαμορφωμένη και, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μας ταξιδεύει στο ιστορικό παρελθόν της χώρας.

Βέβαια, η συγκεκριμένη παράσταση προβάλει με έναν πιο εύθυμο τρόπο τα γεγονότα της επανάστασης, και όχι μόνο. Διακωμωδεί πρόσωπα και καταστάσεις, μας δίνει μία ξεκαρδιστική αναπαράσταση της αναδόμησης της Ελλάδας και αργότερα, διηγείται την απλή καθημερινότητα των Ελλήνων, θρυλικών ηρώων που σημάδεψαν τη χώρα και ιστορίες από ευρωπαϊκούς χορούς και μεγαλοπρεπείς δεξιώσεις που θα μας κάνουν να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Και όλα αυτά, συνδέοντας το παρελθόν με τις δυσκολίες της σύγχρονης Ελλάδας και κάνοντας τον θεατή να σκεφτεί το μέλλον με έναν πιο αισιόδοξο τρόπο.

Στο καστ θα δούμε τους Σταύρο Καραγιάννη, Ρένα Κυπριώτη και Γιάννη Παναγόπουλο. Τη δραματουργία υπογράφουν η Ειρήνη Μουντράκη και ο Γιάννης Παναγόπουλος. Τα εντυπωσιακά κοστούμια είναι της Μαρίας Τσιώτη, τα σκηνικά της Ελίνας Δράκου και οι φωτισμοί του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιστροφή του «Ιστορίες καθ’οδόν Νο2», καθώς είναι μία ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της ένδοξης -και μη- ιστορίας της Ελλάδας και να ψυχαγωγηθεί με την χιουμοριστική αναπαράστασή της. Συνεργαζόμενος με ταλαντούχους καλλιτέχνες, τονίζει ότι «δουλέψαμε με θετική διάθεση, εντάξαμε αυτοσχεδιασμούς, επιλέξαμε το αίσθημα της ανάτασης και της αισιοδοξίας θέλοντας το μήνυμα μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να είναι ότι, -παρά τις δυσκολίες- προχωράμε μπροστά!»

banner

© φωτογραφιών: Κωνσταντίνος Λέπουρης.

i Προπώληση μέσω ticketservises.gr

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου