Θέμα

Οι επαναλήψεις που αξίζει να (ξανα)δεις

Από -

Είναι οι παραστάσεις που βλέπουν τα χρόνια να περνούν. Εσείς δεν τις έχετε δει ακόμη;
Στο «Αλκμήνη», η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη κέρδισε το στοίχημα με το κοινό, μεταφέροντας στη σκηνή τους «12 Ενόρκους» του Λιούμετ που έπειτα από αρκετά sold-out είναι έτοιμοι να εκδώσουν την ετυμηγορία τους για τέταρτη χρονιά.
Τα διπλάσια χρόνια, ο Θανάσης Σαράντος αυτοσκηνοθετείται στον «Αμερικάνο» του Αλέξανδρου  Παπαδιαμάντη, φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.
Εξίσου εντυπωσιακά σε αριθμό είναι και τα εφτά χρόνια που ο Γιώργος Γαλίτης βλέπει «Τα ραδίκια ανάποδα» (Αθηναΐδα). Όσο για τον Γιώργο Νανούρη, επανέρχεται για τέταρτη χρονιά στη σκηνή με την υπερ-επιτυχημένη «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ δίνοντας την ευκαιρία στη Λένα Παπαληγούρα για ακόμη ένα ρεσιτάλ στο Νέο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου».

Για έβδομη χρονιά θα συνεχιστεί ο καθηλωτικός μονόλογος «Κόλχαας» του Χάινριχ φον Κλάιστ με τον αριστουργηματικό Νίκο Αλεξίου στο Studio Μαυρομιχάλη.
Ο «Άγριος Σπόρος» φύτρωσε για τα καλά στο Επί Κολωνώ, όπου και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά με τον Τάκη Σπυριδάκη σε μια ερμηνεία ζωής.
Πριν από δύο χρόνια, τέλος, η Γεωργίας Μαυραγάνη χρειάστηκε μόνο 16 λάμπες, 4 ηθοποιούς και ένα μικρόφωνο για να στήσει μια παράσταση-πρόταση στο Πόρτα. Δικαίως, λοιπόν, οι «Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Ρόμπερτ Μούζιλ συνεχίζονται για τρίτη χρονιά.

Σχετικά Θέματα