Φεστιβάλ Αθηνών

Οι Έλληνες χορογράφοι που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών

Γέφυρες με αναγνωρισμένους Έλληνες χορογράφους συνεχίζει να στήνει το Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ δίνει βήμα και σε νεότερους.

Ανδρονίκη Μαραθάκη

Μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες της νέας γενιάς παίρνει το φεστιβαλικό βάπτισμα με το «It’s not about if you will love me tomorrow», χορογραφία που διερευνά την έννοια του συλλογικού δοκιμάζοντας την ισορροπία τεσσάρων χορευτών (Πειραιώς 260, στις14, 15/6).

Άρης Παπαδόπουλος-Μάρθα Πασακοπούλου

Γνωστοί ως ομάδα arisandmartha τους είδαμε πρώτη φορά στην πλατφόρμα χορού Aerowaves 2018. Στη νέα τους χορογραφία «Lucy. Tutorial for a ritual» παίζοντας με τα στοιχεία της έκστασης και της παρατήρησης αναρωτιούνται πόσο διασώζονται οι τελετουργικές πρακτικές στην καθημερινότητα μας; (Πειραιώς 260, στις 27, 28/6).

Γιάννης Μανταφούνης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αντώνης Φωνιαδάκης

Τρεις γνωστοί Έλληνες χορογράφοι συνεργάστηκαν μεταξύ τους αλλά και, με το τον Γάλλο Cyril Baldy στην σπονδυλωτή παράσταση «Growing!» που αναδεικνύει τις δυνατότητες των νέων χορευτών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Πειραιώς 260, στις 4-6/7).

Ιωάννα Πορτόλου

Μαζί με τους χορευτές της ομάδας Griffón μπαίνουν στο… «Kaos». Η νέα της παράσταση εστιάζει στην ανθρώπινη προσπάθεια να δημιουργήσει μια έννομη τάξη ορίων, αρμονίας και συλλογικοτήτων μέσα από την πάλη με το χάος (Μικρή Επίδαυρο στις, 12-13/7).

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου