Πρεμιέρες

Οι 6 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας

Από -

«Άννα»

Σε πανελληνία πρώτη θα δούμε το έργο του Σαμ Πότερ, το οποίο μελετά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές τις μονογονεϊκές οικογένειες. Σκηνοθετεί ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, πρωταγωνιστεί η νεαρή Παναγιώτα Αβραμοπούλου, ενώ με το μονόλογο αυτό εγκαινιάζεται το νέο αθηναϊκό θέατρο Δρόμος (από 12/10).

«Εμπόριο»

© Christos Kotsireas
© Christos Kotsireas

Το trafficking, ένα ειδεχθές έγκλημα έμφυλης βίας, μπαίνει στο επίκεντρο του έργου που έγραψε και σκηνοθετεί ο πολύ έμπειρος Κοραής Δαμάτης για τη νεανική ομάδα Ανδρομέδα. Το υλικό στο οποίο βασίζεται η παράσταση-ντοκουμέντο αντλεί από αληθινές μαρτυρίες θυμάτων trafficking (Radar, από 13/10).

«Φαίδρα»

© Andreas Simopoulos
© Andreas Simopoulos

Η Φαίδρα ερωτεύεται το γιο του άνδρα της, τον Ιππόλυτο, και τυφλωμένη από το πάθος εκδικείται. Το δίλημμα μεταξύ πάθους και λογικής ενέπνευσε την ποιήτρια Μαρίνα Τσβετάγεβα να γράψει τη δική της εκδοχή, την οποία τώρα ανεβάζει ο Δημήτρης Καραντζάς με τους Κ. Αβαρικιώτη, Σ. Γουλιώτη, Α. Καλτσίκη, Ν. Μάνεση, Μ. Σαράντη (Προσκήνιο, από 9/10).

banner

«Το Κουκλόσπιτο - Μέρος Δεύτερο»

© Μarilena Αnastasiadou
© Μarilena Αnastasiadou

Την κωμική συνέχεια του ιψενικού έργου έγραψε το 2017 ο Αμερικανός Λούκας Ναθ. Η Νόρα (Ναταλία Τσαλίκη) επιστρέφει για να ζητήσει από το σύζυγό της Τόρβαλντ (Αλέξανδρος Μυλωνάς), το διαζύγιο που δεν έχουν πάρει ακόμα. Σκηνοθετεί ο Μανώλης Δούνιας (Άνεσις, από 11/10).

«Μακμπέθ»

© Παναγιώτης Λαμπής
© Παναγιώτης Λαμπής

Από performance και εγκαταστάσεις μέχρι χοροθέατρο και εικαστικά συνδυάζουν οι παραγωγές της ομάδας Νοσταλγία που φέτος αναμετριέται με τον Σαίξπηρ. Σε σκηνοθεσία της Τώνιας Ράλλη και μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη καταθέτει τη δική της εκδοχή πάνω στο κλασικό έργο για να φωτίσει θεμελιώδη, ανά τους αιώνες, θέματα της ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας (Rabbithole, από 8/10).

«Σεσουάρ για Δολοφόνους»

Έχει γράψει ιστορία στην Αθήνα η αστυνομική κωμωδία των Μέριλιν Άμπραμς και Μπρους Τζόρνταν, καθώς παίχτηκε επί 13 συνεχείς σεζόν. Φέτος επιστρέφει ανανεωμένη από τον Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος ενορχηστρώνει τους Ι. Απέργη, Τζ. Θεωνά, Δ. Μακαλιά, Δ. Μιχαλάκη, Ζ. Ρούμπο, Χ. Χιώτη στη διαδραστική παράσταση όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος (Λαμπέτη, από 13/10).