Νέα

Ο Μάκης Παπαδημητρίου ντύνεται τη Μήδεια του Μποστ

Από -

Το Θέατρο Θησείον μας επιφυλάσσει μια δυνατή επόμενη σεζόν μετά τον «Καλό Άνθρωπο του Σετσουάν» και τη «Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;». O Νικορέστης Χανιωτάκης, ένας από τους δυνατούς σκηνοθέτες της νέας γενιάς, συναντιέται για πρώτη φορά με τον Μάκη Παπαδημητρίου και μάλιστα αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον εξαιρετικό ηθοποιό στην προσέγγιση ενός γυναικείου ρόλου, αυτόν της «Μήδειας» του Μποστ. Το σατιρικό έργο-πρόκληση του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, η οποία ανέβηκε τελευταία φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2015.

Η Monika υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης, η οποία θα ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς. Στο πλευρό του Μάκη Παπαδημητρίου πρωταγωνιστεί ένας ωραίος θίασος σε μία ενδιαφέρουσα διανομή που σίγουρα θέλουμε να δούμε επί σκηνής. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Μίνα Αδαμάκη (Καλόγρια Πόλυ), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Οιδίποδας), Γιάννης Δρακόπουλος (Ευριπίδης), Νίκος Πουρσανίδης (Ιάσωνας), Γεράσιμος Σκαφίδας (Τροφός), Μπέτυ Αποστόλου (Αντιγόνη), Άννα Κλάδη (Κορυφαία Χορού).

Η παράσταση του Νικορέστη Χανιωτάκη επιχειρεί να μεταδώσει τον σατιρικό δεκαπεντασύλλαβο λόγο του Μποστ, που βασίστηκε στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, διατηρώντας το χιούμορ και την ευαισθησία με τα οποία ο συγγραφέας αντιμετωπίζει και καυτηριάζει στο έργο τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Η Μήδεια μεταλλάσσεται εδώ από τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια κωμικοτραγική φιγούρα την οποία ο Μποστ συνθέτει με το πομπώδες προσωπικό του ύφος, γεμάτο αριστοφανικές μεταφορές, συνεχείς παρερμηνείες, λεπτή σάτιρα ‌και χρήση καθαρεύουσας αλλά και ξένων και λαϊκών εκφράσεων.

iΘησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες | Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου 2019 |

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου