Νέα

Ο «Γιούγκερμαν» έρχεται στις οθόνες μας σε απευθείας μετάδοση

Από -

Με αφορμή την επιτυχημένη δράση «Κάθε μέρα θέατρο» που πριν από λίγους μήνες έφερε σημαντικές παραστάσεις του Θεάτρου Πορεία στις οθόνες μας αλλά και την πέρα για πέρα θετική ανταπόκριση του κοινού, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, Δημήτρης Τάρλοου, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, στο πεδίο του κινηματογραφούμενου θεάτρου. Μετά από εντατική προετοιμασία έξι μηνών, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του θεάτρου διαδικτυακά και σε πραγματικό χρόνο με έξι κάμερες και επί τόπου τηλεσκηνοθεσία από επαγγελματίες του είδους.

banner

Η πρώτη online πρεμιέρα θα δοθεί στις 11 Οκτωβρίου (7.30 μ.μ.) με τον «Γιούγκερμαν». Η θεατρική μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, διασκευή του Στρατή Πασχάλη και ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 60.000 θεατές, μπαίνει στην τρίτη και τελευταία χρονιά της, με τον εξαιρετικό Γιάννη Στάνκογλου σε ένα ρόλο ζωής κι έναν πολυπληθή θίασο: Χρήστος Μαλάκης, Βασιλική Τρουφάκου/Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Σταματέλου, Γιάννης Σοφολόγης/Γιάννης Καπελέρης, Αλέξανδρος Βαμβούκος/Πολύδωρος Βογιατζής, Χάρης Εμμανουήλ, Γιάννης Νταλιάνης, Δανάη Σαριδάκη, Καίτη Μανωλιδάκη, Λήδα Μανιατάκου, Δημήτρης Μπίτος, Νίκος Καλαμό, Στέλλα Ζιοπούλου, Λένα Χατζηγρηγορίου κ.ά. Η παράσταση προγραμματίζεται, παράλληλα, να κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Πορεία στις 14 Οκτωβρίου για πέντε τελευταίες παραστάσεις. Τόσο διαδικτυακά όσο και διά ζώσης θα δούμε σε διπλή διανομή όλους τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην παράσταση τα δύο τελευταία χρόνια. Η δεύτερη online απευθείας μετάδοση του «Γιούγκερμαν» θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου, ενώ έως τα μέσα Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες live streaming.

Με την ελπίδα να επιστρέψουμε σύντομα στις θεατρικές αίθουσες, ο Δημήτρης Τάρλοου υπογραμμίζει ότι «το θέατρο ήταν, είναι και θα παραμείνει συνώνυμο της ζωντανής επαφής, είναι μια κιναισθητική εμπειρία. Τίποτα δεν μπορεί να το υποκαταστήσει!», ωστόσο οι δυνατότητες του live streaming μπορούν να φανούν -όπως τώρα έτσι και στο μέλλον- πολύτιμες για την εξωστρέφεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ενώ σημειώνει τη σημασία του κινηματογραφούμενου θεάτρου για ανθρώπους με κινητικά ή άλλα προβλήματα, μαθητές και εφήβους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ομογενείς που ζουν στην άλλη πλευρά του πλανήτη αλλά και στους ολοένα και περισσότερους ξένους θεατρόφιλους, οι οποίοι θα μπορέσουν να μοιραστούν τη μαγεία του θεάτρου, ακόμη και από την οθόνη τους. Ο σημαντικότερος παράγοντας βέβαια, αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι η δυνατότητα που δίνεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου να συνεχίσουν να εργάζονται. Η προπώληση των εισιτηρίων για τις διαδικτυακές παραστάσεις ξεκινά την 1η του Οκτώβρη μέσα από την ιστοσελίδα του θεάτρου poreiatheatre.com.

banner

Σχετικά Θέματα