Νέα

Ο έρωτας της «Φαίδρα» σαν μια παρτιτούρα

Από -

Ερωτευμένη και απελπισμένη η σύζυγος του Θησέα, Φαίδρα, κραυγάζει τον έρωτα της για τον Ιππόλυτο, τον θετό γιο της. Η έκβαση ενός τέτοιου ερωτικού δράματος δεν μπορεί παρά να είναι ολέθρια. Ο Ρακίνας έχει περιγράψει τα ακραία συναισθήματα που δημιουργεί ο έρωτας με μοναδικό τρόπο στο έργο του «Φαίδρα» και η σκηνοθέτις Έφη Θεοδώρου θέλησε να το αναδείξει στην παράσταση που παρουσίασε πριν από ένα μήνα στο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου.

Με οδηγό τη μετάφραση του Στρατή Πασχάλη που αποδίδει μέσα από μια γλώσσα σύγχρονη τη μορφολογία του πρωτότυπου κειμένου, με μέτρο και ομοιοκαταληξία, όσο το δυνατόν πιο πιστά στις τονικότητες και τους ρυθμούς του, ζήτησε από τους ηθοποιούς της, τη Μαρία Σκουλά (Φαίδρα), το Μάξιμο Μουμούρη (Θησέας), το Μάνο Πετράκη (Ιππόλυτος), το Γιωργή Τσαμπουράκη (Θηραμένης), τη Μαριάννα Δημητρίου (Οινώνη), την Πηνελόπη Τσιλίκα (Αρικία) και την Ελένη Μπούκλη (Ισμήνη/Πανόπη) να μπουν με δύναμη στα ακραία συναισθήματα όσο δύσκολο κι αν είναι.

Η παράσταση θα παιχτεί σε επιλεγμένους χώρους στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στο Βύρωνα, «Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων», την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο φως της μέρας, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και στα Βριλήσσια, «Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη», την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Εισιτήρια προπωλούνται από τη viva.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα