Focus

Ο Δημήτρης Μυλωνάς παίζει σε διπλό ταμπλό στο Χυτήριο

Από -

Ο Δημήτρης Μυλωνάς αφήνει για λίγο το Από Μηχανής Θέατρο και ετοιμάζεται για διπλή πρεμιέρα στον κήπο του θεάτρου Χυτήριο, δίνοντας μας αφορμή για καλοκαιρινή θεατρική εξόρμηση από Δευτέρα έως και Πέμπτη. Η αυλαία σηκώνεται στις 13 Ιουλίου με ένα κωμικό μπραντεφέρ για δύο στο «Δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν, όπου ο γνωστός σκηνοθέτης συμπρωταγωνιστεί με τον Σωτήρη Χατζάκη, ενώ σε δική του σκηνοθεσία θα δούμε και την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο «Υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον από 15 Ιουλίου, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Αξίζει, φυσικά, να αναφέρουμε και τον «Κήπο» του Μπρους Γκουτς με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά και επαναλαμβάνεται σε πανελλαδική περιοδεία.

Μπορεί να μην προλάβαμε να δούμε τον Δημήτρη Μυλωνά και τον Σωτήρη Χατζάκη στο «Σλουθ», το οποίο έχει ήδη μετατεθεί για τον ερχόμενο Οκτώβρη, θα τους δούμε όμως σε ένα άλλο θεατρικό ντουέτο με εξίσου ανεβασμένη -αν και στην προκειμένη περίπτωση κωμική- ένταση τα δευτερότριτα του καλοκαιριού. Είναι η δεύτερη φορά που «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν παρουσιάζεται στην Ελλάδα μετά την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου το 2016. Ο συγγραφέας του παγκοσμίως διάσημου έργου «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» έγραψε το «Δάνειο» μόλις το 2013, καταμεσής της οικονομικής κρίσης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο θέατρο La Planeta στην Τζιρόνα της Ισπανίας, και σε περισσότερες από 15 χώρες διεθνώς. Πρωταγωνιστής είναι ο Αντόνιο, ένας απελπισμένος άντρας, που επιθυμεί διακαώς να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα, η μόνη εγγύηση που διαθέτει, ωστόσο, είναι ο λόγος της τιμής του. Όταν ο διευθυντής της τράπεζας αρνείται να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, εκείνος τον απειλεί ότι έχει τον τρόπο να αποπλανήσει τη γυναίκα του. Δύο διαμετρικά αντίθετες κοσμοθεωρίες συγκρούονται σε αυτό το διασκεδαστικό, γεμάτο ανατροπές έργο του Γκαλθεράν που θυμίζει φάρσα και σατιρίζει τη σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση και τους τρόπους που βρίσκει ο άνθρωπος που αγωνίζεται καθημερινά για να επιβιώσει.

Με ένα αναπάντεχο χωρισμό έρχεται αντιμέτωπη η πενηντάχρονη ηρωίδα της Ιρλανδής Τζέραλντιν Άρον στο «Υπέροχο μου, διαζύγιο». Την μεγαλύτερη επιτυχία της συγγραφέως, που έχει παρουσιαστεί σε 28 χώρες παγκοσμίως, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει επί σκηνής κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Μητέρα μιας κόρης στην εφηβεία, η Άντζελα δέχεται αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της μετά από είκοσι χρόνια έγγαμου βίου σε αυτόν τον χιουμοριστικό μονόλογο που ακολουθεί την πορεία της προς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της με στόχο την αυτογνωσία, την ευτυχία και το δικαίωμα στο όνειρο.

Και στις δύο παραστάσεις τα σκηνικά υπογράφει η Έρση Δρίνη, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Παύλος Κατσιβέλης και τους φωτισμούς ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

i Προπώληση μέσω viva.gr για «Το υπέροχό μου διαζύγιο» και για «Το δάνειο». Κρατήσεις: 2105232097, 2103412313.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Σχετικά Θέματα