Νέα

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

Τέλος σε ένα από τα δύο πιο επείγοντα θέματα της τρέχουσας πολιτιστικής επικαιρότητας δόθηκε σήμερα με την ανακοίνωση του ονόματος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (το δεύτερο, που εκκρεμεί, είναι η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών).

Η θητεία του θα είναι τριετής, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του φορέα. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από την Υπουργό: «θα προετοιμαστεί εγκαίρως η προκήρυξη για την πλήρωση της οικείας θέσης μετά την λήξη της θητείας του κ. Λιγνάδη, σύμφωνα με καλές διεθνείς πρακτικές και μέσα από διάλογο με την καλλιτεχνική κοινότητα».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1985). Δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και σε δραματικές σχολές, ανάμεσα στις οποίες σε αυτή του Εθνικού Θεάτρου όπου διετέλεσε και Διευθυντής. Επίσης, έχει διατελέσει Διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού. Εργάζεται επί δεκαετίες ως ηθοποιός και σκηνοθέτης τόσο στο Εθνικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο. Την τρέχουσα περίοδο ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση του «Οιδίποδα Τυράννου» που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Σχετικά Θέματα