Νέα

Νέοι ερμηνευτές συνομιλούν με τις «Ικέτιδες» στο λόφο των Νυμφών

Από -

Τους γνωρίσαμε με το West Side Story το 2017, ακολούθησε το «Βαρή φορτίο η αγάπη» το 2018 και το «Παιδικό Δωμάτιο» το 2019. Ο λόγος για την καλλιτεχνική ομάδα Stage Young Performers της Musical Arts on Stage, γνωστοί ως M.A.S., που «Οι δυσχερείς συνθήκες και η αγωνία για την υγεία, μας μετατόπιζε συχνά από τη θέση των καλλιτεχνών-δημιουργών στη θέση των “Ικετιδών”. Νιώσαμε, λοιπόν, ικέτες και ικέτιδες, άτομα σε ανάγκη και ξένοι». Έτσι, γεννήθηκε η παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε μία μουσικοθεατρική εκδοχή που συνδυάζει τους κώδικες του μουσικού, του σωματικού και του ανθρωπολογικού θεάτρου με την παραδοσιακή φωνητική μουσική, τη σύγχρονη αρμονία και τους ηλεκτρακουστικούς ήχους της επί σκηνής άρπας.

Σε μία ξεχωριστή τοποθεσία, το λόφο των Νυμφών στην Πνύκα, θα δώσουν στο σύνολο τρεις παραστάσεις κατά το τριήμερο 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, υπό τη φιλοξενία του Κέντρου Επισκεπτών Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η σκηνοθέτις Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, η οποία έχει αναλάβει παράλληλα τη δραματουργική επεξεργασία (μαζί με τον Δημήτρη Ντάσκα), τη μουσική επιμέλεια (διασκευές) και την κινησιολογία, μας καλεί να δούμε και να ακούσουμε τη συνομιλία της καλλιτεχνικής της ομάδας με τις «Ικέτιδες», με τις έννοιες της ελευθερίας, της προσφυγιάς, των κοινωνικών ανισοτήτων, του ρατσισμού και της δημοκρατίας να λαμβάνουν εξέχουσα θέση. Στο τέλος της κάθε βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον ουρανό με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας. Τη χορογραφία υπογράφει η σκηνοθέτις με την Ralitza Vladimirova, τις μουσικές συνθέσεις και την ζωντανή εκτέλεση της ηλεκτροακουστικής άρπας η Μαρία Χριστίνα Χάρπερ. Ερμηνεύουν οι Αγγελική Παντελεάκου, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ντέμη Παλατσίδη, Κατιάννα Γκαραβέλα, Τάσος Αγγελόπουλος.

Οι κρατήσεις και η προαγορά εισιτηρίων γίνεται τηλεφωνικώς στους αριθμούς 210 3490160, 210 3490055 και 6970885692, ή μέσω μηνύματος στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου